Thursday, July 21, 2011

xpe ke ajar adik tgk citer korea?

my sister just 4 years old
suka sangat tgk kartun
especially citer kat channel ceria, 611 astro
kalau dia bangun kena bukak channel tu je
antara citer dia selalu tgk
muscleman <mantaro!!>
hagemaru, detective conan, one piece
so nak x nak kena layan
antara taktik utk diriku ni nk tgk citer korea kat KBS World
"akk nak tgk citer abg hensem boleh?"
<mata kena berkelip2,ala2 kensian...hihi>
selalunye tgk citer saya ni xde la bising
tapi kalau dgn dia kne bising,kalau x nnt dia akan bosan
so,saya akan jerit mcm ni,"ensem nye abg ni!!"
then,ingatkn xkn dpt respon dr dia, i guess i was wrong
"aah la...ensem2...hehehe"
dan dia akan tanye mcm ni,"ini spe ni?" atau "spe hero kak?"
or "kenapa ni kak?" or "spe jahat?"
so time tu xle nk fokus sgt la,kne berciter the whole sinopsis kat dia (alarh summary kn je)

mcm ni la keadaannye nnt kalau tgk citer
teka spe yg paling excited tgk citer korea??


ni pulak post fb
antara alasan saya,kenapa ajar adik saya tgk citer korea
-nnt xde spe nk ajar dia tgk citer korea
-kalau dh kje nnt(insya-Allah) at least ada org tlg ushakn citer mne yg best
-w/pun mungkin dia leh belajar sndr tp lg best kalau dia belajar dr kakak dia sndr
bad effect(s):
-dia buat judgement ttg kehenseman laki tu
-memilih mne laki hensem je
-and dia akan ckp kat semua org,"kakak asyik tgk citer abg hensem je"
<aduii,malu la den..>
so,apa pendapat korg? boleh diteruskan ke x niat ku ini kekeke
Post a Comment

Jannah Cosmetic Meet & Greet

Sabtu yang lepas, 9 Disember 2017 diberi kesempatan dan rezeki untuk join Jannah Cosmetic meet and greet. Dapat belajar banyak perkara ...

Cerita Panas Blog Minggu Ini