Tuesday, July 19, 2011

KATAK!!!!! Tidakkkkkkk

obviously katak bukan la makhluk yang disukai sangat...urgghhh
maaf ea encik katak.
banyak sangat peristiwa dengan katak yang xdapat dilupakan oleh saya.
1. dalam 1 hari mesti ada seekor katak kat bawah katil
bapak : "bapak rasa akk kena cium katak tu nnt,diaorg bla la tu"
me : "xnk2...dh seminggu dh asyik ada katak..mana dtg diaorg ni..plus minus 7 ekor dh"
bapak : "tah la...sampai bapak penat buangkan katak ni keluar rumah. yea la tu kena 'sumpahan' katak"
me: "pff...pulak...xske2"

2.bila tido dimaklumkan ada katak ada kat bersebelahan je..sumber dari bapak saya la.

3. katak ada dalam kereta??? sapa yang bawak masuk pulak ni....
    what??? that frog was in my shoe??

4. tgh pakai kasut ada 'benda' yang menggelikan dlm tu...

5. my dad pun kena jgk..tapi dia lagi power sampai mati kena lenyek dgn kaki dia..
  "eh? apa ni?? lantak la ha...(terus diri,rasa pelik,bukak kasut nmpk katak?)
   "ha..tu la spe suruh masuk dalam kasut"
   "mati katak la jawabnye" monolog dalaman nisa hihihi

6. kasut melompat2?? 
p/s: yang berkaitan dgn kasut mostly before nak gi sekolah..so I learn a lesson; sebelum nak pakai kasut tu, campak dlu kasut xpun lenyek2 je dlu...takut2 ada katak...
yang no 3 tu...time otw dlm kereta..ttbe kasut melompat dlm kereta..b4 tu bawak kasut tu terus dlm kereta..xpakai la kiranya..
see...mana la x trauma...bila nampak katak hilang ke'macho'an taw x...kalau diberi pilihan katak dgn lipas..
lipas ok lagi la...
bila ada katak je mula la ada yang akan cakap mcm ni..
"nisa, ni ha 'prince charming' tgh tunggu ni...jgn la bagi 'dia' tunggu"
ingat citer princess and the frog tu ke ha? podahh...tolong la wahai katak2...kehadiran mu bagi ku untuk memanggil hujan..bukan untuk menakutkan diriku ini..
(padahal katak tu bkn buat apa2 pun kikikiki)
jadi terima kasih pada adik2 ku dan bapak ku kerana selalu menjadi hero...diaorg kalau dgr saya ni menjerit,memang xde mende lain la..KATAK la puncanya,,,
xpercaya lak buat entry pasal katak...
Post a Comment

I need your help | Email Spam

  Hi semua. Tengah buat clean up email macam biasa especially part (Spam). Sebabkan ni the only appear, jadilah satu kisah entry post unt...