Saturday, July 23, 2011

rindu dengan kawaters KMNS

dlu time matrik aktif dgn kawad, time tu masuk utk sje2 je. then x sangka lak terpilih utk KAKOM 
yg paling rse berbesar hati kitaorg jd tuan rumah time tu, tiap2 petang ada training
lepas kelas,rushing2 siap gi kawad sampai nk ke pkl 7
yg paling best kena pakai full uniform. dh rse mcm PALAPES je ek...x rasenye kureng skit la tp ala2 je
time matrik rasa tu je yg saya pandai : kawad, buat formasi. dari form 1 sampai form 5 dh kawad
move on je la dgn pe yg tahu kn?

training plus minus 2 bulan rasanye. kne hentak kaki kasi seragam, kawad tongkat
time nak cari ketua pelatun..fuhh,dh mcm nk uji bakat apa je
siap ada kriteria lagi : tinggi, kawad mantap etc (xigt la)
antara peristiwa yg xdpt dilupakan
mcm biasa semua gi training kat area surau kat atas bukit jauh la jgk. dgn pakai boot yg siyes berat,kne lak kawad utk gi training. then...ada sesuatu yg tak diduga
ada yg datang lambat?? aahhh sudah mcm ne la pulak ni
apa lg mengamuk la trainer kitaorg tu (pggl stap nama manje la konon2)
time tu yg lambat kne denda... guling kat atas tar dgn full uniform dan kalau tak silap time tu jalan tar basah
adus, seksa lak tgk mmbr2 yg kne..pe lg pagi2 dh kne 'ceramah'. time tu stap dh mcm merajuk dgn kitaorg..
disebabkan dia dh merajuk,so kitaorg training sendiri2. training yg paling mantap la saya boleh katakan
masing2 bersemangat,sbb dh kne fire.. tu la manje sgt kitaorg

time pertandingan tu.. 2 hari, hari yg 1st check pakaian je dan btul2 dh keluar baris lepas check pakaian
saya rebah, demam panas. dh la xpernah2 nk sakit time tu pulak boleh sakit
masa tu nmpk la kkwn caring. ada yg bagi ubat,suruh rehat>>best sangat..caring2 ske 
utk hari yg kedua baru pertandingan formasi,kawad tongkat, terdengar time kitaorg lalu,ada yg ckp mcm ni 
"eh..tu bkn bdk2 yg dlm CD tu ke?"
taw x npe diaorg ckp mcm tu? sbb kitaorg kne buat demo CD utk semua matrik. ikut format standard, disebabkan kitaorg ni tuan rumah, tu yg kne jd model dlm CD tu
kelakar je bila dgr org ckp mcm tu
ketua platun kitaorg, SYAFRI dpt 1st medal gold utk matrik n9..terbaik larh

mmg xle lupakan la time KAKOM. sampai sekarang kitaorg rapat, still contact each other, 
rindu sangat2,walaupun x sama kuliah; ada yg bdk hayat,fizikal, akaun
tapi bila dh dlm platun,mcm dh adik-beradik pun ada

time ada pertandingan antara blok... ha,tu pun satu hal jgk. kitaorg yg bdk2 KAKOM kawad kne jd jurulatih
masing2 tunjuk bakat, training siang malam. kecuali blok saya (A5,C5) nyer platun. bersaing sesama sendiri.
memandangkan saya ada yg dari blok C5,so tak berani nk buat training sampai lewat malam
buat sampai petang je, saya releks je..tapi mmbr2 lain takut kata diaorg
"semua berlatih petang malam,npe kita tak buat?"
siap kata tak kisah tapi saya tak berani jgk, uishh anak dara semua tu
kang pe2 terjadi saya jgk yg kne dan alhamdulillah utk laki dan pmpn, dapat no 2

boys kawaters

girls kawaters


Post a Comment

Ibu Maira's Dairy : Mainannya dimana-mana

Hi semua. Cerita kali ni Nisa nak cerita pasal mainan Maira yang ada dimana-mana je. Depan TV, bilik tidur, bilik mandi pun kadang-kadang a...

Cerita Panas Blog Minggu Ini