Thursday, July 21, 2011

"dalam banyak-banyak...."

korang pernah tak main teka-teki
yang bermula dengan 
"dalam banyak-banyak...."
hahaha...korang boleh cuba..siyes best...
jawapan boleh ngarut,soalan suka hati kita cuma 
syaratnya mesti LOGIK

contohnya: "dalam banyak2 jam, jam apa yang besar?"
korang pasti akan tergelak
kalau ada yang jawap merepek,layan je...
kadang2 bengang jgk kalau ada yang ckp mcm ni
"suka hati la tu soalan aku, jawapan pun aku nye la..."
biasanya kalau orang yg ckp ni tanya soalan tah apa2,jawapan pun tah apa2
ayat cover,gitu la 
yang penting kena sporting,andai kata kawan tu nk jd kn kita bahan teka-teki ni
sampai member aritu sakit la kepala dia nk perahkn otak pikirkn "dalam banyak2..."

kalau naik bas, orang yg x sertai teka-teki ni..kena la bersabar
sbb ada kemungkinan bas tu akan riuh rendah dgn gelak tawa dak2 ni
(berdasarkan pengalaman)
so,kalau korg nk try buat
mula2 cari kawan..lg ramai lg bagus
then,cari yg cepat pick up
kepada yg tanya kn soalan,andai kata mmbr mungkin akan ckp
"xtaw jawapan" sabar la ek
then,korg leh la sarcastic ckp mcm ni "apa korg ni malas nk jawap ke hape"
apa lagi cuba la...nnt leh share experience
p/s: kalau nk buat teka-teki yg 18 tahun ke atas pun hati2 ok?
nasihat je
Post a Comment

I need your help | Email Spam

  Hi semua. Tengah buat clean up email macam biasa especially part (Spam). Sebabkan ni the only appear, jadilah satu kisah entry post unt...