Monday, July 25, 2011

tido, tido dan tidur

tidur yang berkualiti selama 8 jam, betul ke?
tapi makin kita byk tanggungjawab,kerja...makin kurang kita tido (mungkin utk beberapa org)

entry kali ni nk share sikit cerita pasal tido
korg prnh x tido dalam kelas? saya pernah...hahaha 
1. time tu kelas biology,tajuk pasal nutrition...slide kat depan kelas semua pasal makanan dan yg bengangnya time tu bulan pose..paham la kn? sedar tak sedar tertido dalam kelas. yg memalukan dh la paling depan dalam kelas, tido giler khusyuk..dan member sebelah pun join tdo sekali..aduyaii..tiba2 rasa mcm diperhatikan. mmg pun diperhatikan.. "jom,tgk diaorg tdo ramai2".. bukak je mata satu kelas pandang...dan sebelah kitaorg sederet dak laki semua pandang..aduyaii,malu giler den.. mmbr sblh xbangun lg,apa lagi siku la dia skit..boleh pulak lepas dia terjaga buat2 xde pape..segan nyaaaaaaaa

2. Cikgu Z : nisa,awat ngantuk sgt ni..tajuk emprical formula ni boleh buat x?
     Saya : ha? saya ke cikgu?? hehe boleh <sipu2 malu>
    Cikgu Z : ramai sgt ke anak kamu nak kne jaga?
    Saya : Apa? eh, xde la cikgu..saya bangun awal sangat pagi tadi. pukul 4..
             <sebab jadi alarm clock utk kejutkan bdk2 dorm>
    Cikgu Z : larh,yeke?? ok kalau mcm tu..
                 <announcement> Hari ni, saya benarkan anisa tido dalam kelas. kepenatan sgt dia ni..
percaya atau tidak, saya betul2 tido lepas cikgu saya ckp mcm tu.. 
lepas kelas, "taw x td tu cikgu perli ko? ko lak suke hati je gi tido..geram betul aku"
apa lagi blushing la lepas mmber ckp mcm tu.. "larh igtkan betul2 hehehe" <ayat cover>
bertapa lurus bendulnya saya ni..

banyak lagi sebenarnya peristiwa tido dalam kelas ni.. xle bilang la.. 
sampai mmbr ckp, "geram betul tgk nisa ni asyik tido dalam kelas,xpernah kantoi"
perlukan banyak latihan taw untuk tak kantoi. mcm mne? hehe ada la..nnt dh x best la kalau semua org tahu..
cara mengatasi : lompat bintang dlm tandas, suruh mmbr cubit tangan sampai lebam <yg paling bagus: korg tepuk je mmbr,kasi dia terkejut skit..ttbe dia angkat tgn+menjerit..tu extra credit utk korg utk tgk la>
kesimpulan : jgn la tdo kelas!! malu giler bila dh kantoi. berbisa sungguh bila lecturer cakap, "yg tertido tadi tu, harapnya paham la apa saya ajar tadi ek? saya tgk dari td awak nmpk phm je"<sujud sahwi>
Post a Comment

Platemat pinggan untuk kanak-kanak

  Hi semua. Pernah tak korang mengalami,  susah nak bagi si kecik kita makan sebabkan dia nak campak pinggan dia ke bawah? Boleh jadi...