Friday, June 09, 2017

Uda Murni Homestay, Kota Bharu

Assalamualaikum semua dan selamat sejahtera. Post ini dikhaskan kepada mereka yang sedang mencari homestay di sekitar Kota Bharu. Homestay yang Nisa personally nak recommend kan udamurnihomestay terutama jika ke KB seramai 10 hingga 15 orang. Wooowww ramainya!! Haah serious la ni.. Homestay ini adalah rumah banglo 2 tingkat terdapat 4 bilik dan 3 bilik air. Okay sangat dah ni. Yang paling best ada aircond di bilik utama, peti ais dan dapur disediakan. Tak lupa jugak ada ruang parking. Kemudahan ini sangat diberi dalam tip top condition, itu semestinya. Baru cerita bab kondisi rumah, seterusnya kemudahan yang boleh kita dapat dengan pin point dari udamurnihomestay

kemudahan :
  •  5km dari airport dan UMK Kampus Kota Bharu
  •  5km dari pusat bandar
  •  10km pergi Pantai Cahaya Bulan
  • 11km pergi ke Wakaf Che Yeh
  •  200 meter dari masjid
  •  20 minit pergi ke KB Mall
  • 9 minit pergi ke Kopitiam Kita
  •  berdekatan dengan kedai 24 jam ( 7eleven ) dan restoran
  •  dobi layan diri 24 jam
Bagusnya..banyak kemudahan.. Nak cari makan sarapan, tengah hari semua senang. Seriously, Nisa kalau stay Kota Bharu ni bab makan memang 'heaven'. Antara benda yang paling Nisa excited tiap kali balik Kota Bharu ni. Tempat shopping pun ada yang murah-murah. Masjid dekat sangat dengan homestay ni, jalan kaki je - seberang jalan. Tahu korang excited kan.. 

Facility sudah. Kemudahan pun sudah. Apa lagi yang Nisa tinggal? 

Ohh yea.. mesti la korang nak tahu budget jugak kan. Harga untuk stay sehari RM250. Berbaloi kalau boleh muat seramai 10 orang plus facilities dengan kemudahan. 

Alamat udamurnihomestay Lot 1099, Jalan Anggerik, Taman Uda Murni, Kota Bharu, Kelantan.

Meh Nisa bagitaw macam mana nak buat reservation. 
  1. Direct call. Boleh contact owner udamurnihomestay .  0183891099 ( zainudin ) atau 0183871099 ( rossmawati )
  2. Message FB page https://www.facebook.com/udamurnihomestay/
Nak cepat, direct call aje..whatsapp pun boleh.. Nisa cadangkan booking awal-awal taw. Selewat-lewatnya 2 minggu sebelum nak datang Kota Bharu. Takut time korang nak guna homestay tu, dah ada orang booked.

Lepas korang dah booked, ready to go to Kota Bharu deh.. Selamat Datang ke Kota Bharu, Nisa ucapkan. Have fun kat sana,okey?




Post a Comment

Platemat pinggan untuk kanak-kanak

  Hi semua. Pernah tak korang mengalami,  susah nak bagi si kecik kita makan sebabkan dia nak campak pinggan dia ke bawah? Boleh jadi...