Sunday, June 11, 2017

Review buku : Your Daily Brain


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semuanya. Mood review datang la guys, kasi chan la eh...tapi kali ni review buku yang Nisa belikan kat BigBadWolf. Ini antara buku yang Nisa tak fikir banyak, terus grab dan ready check out. Belum baca lagi, dah tak sabar nak baca. Tajuk dia yang Nisa suka.

Overall buku ni bagi simple explanation benda yang Nisa pernah fikir. Macam... pagi-pagi macam tak fikir apa pun tahu drive tup tup dah sampai. Bila sampai rasa macam...ehh sampai dah eh.. kiranya buku ni bagi explanation dari segi saintifik research - statistik (memang bidang Nisa pun) dengan bab-bab bahagian otak ada la kaitan hormone.. siap selitkan tips lagi contohnya nak bagi better multitasker..atau pun nak bagi hari tu produktif yang tiptop..


Jadi kalau ada yang nak cari idea buat thesis yang berkaitan daily life, Nisa suggest korang boleh start sini... Jadi nampak buku ni kat BigBadWolf, grab taw..tapi tak tahu la ada lagi tak..

Okay la..see you guys on my next review..

Post a Comment

Platemat pinggan untuk kanak-kanak

  Hi semua. Pernah tak korang mengalami,  susah nak bagi si kecik kita makan sebabkan dia nak campak pinggan dia ke bawah? Boleh jadi...