Friday, July 27, 2012

review MR.BRAIN


entry kali ni nak buat review pasal citer MR.BRAIN.. citer ini mengisahkan Tsukumo seorang neurologist yang sangat bijak, bekerja di Institute Police Science (IPS). Dia mengaplikasikan tindak balas otak terhadap persekitaran untuk menyelesaikan kes jenayah. Banyak yang saya belajar dalam cerita ni...bertapa otak kita ni banyak kelebihan nya... Otak kita tdak boleh nak menipu.. hehehe... 
Tsukumo ni suka berfikir dan cara dia fikir lain dari yang lain... Disebabkan dia mengalami kemalangan, kini otaknya lebih memberansangkan setelah diuji dengan IQ Test.. dia bercadang untuk mengkaji lebih mendalam tentang otak, dan pada masa yang sama...ingin belajar tentang dirinya sendiri..
Tsukumo lebih suka tidur apabila tidak dapat berfikir kerana selepas kita bangun dari tidur, pemikiran kita akan lebih baik..dan kita pun patut contohinya.
semua sekali ada 8 episode je...sikit2...so...boleh habiskan layan cerita ni dalam sehari...hahhaa..jangan begitu...

Kimura Takuya sebagai watak Tsukumo Ryusuke
Post a Comment

Platemat pinggan untuk kanak-kanak

  Hi semua. Pernah tak korang mengalami,  susah nak bagi si kecik kita makan sebabkan dia nak campak pinggan dia ke bawah? Boleh jadi...