Friday, July 20, 2012

movie review : ICE AGE 4



Ice Age 4 : Continental Drift sequel dari Ice Age yg first..still watak yang sama Manny, Sid, Diego...
plot cerita menarik...ada permulaan, klimaks...dan ending...of course happy ending..
pengajaran ada...pasal kekeluargaan (sebab anak Manny dengan Ellie, Peaches), persahabatan, kesetiaan..
tupai yang asyik kejar kacang tu penambah seri cerita ni...yang tamak, tak pernah putus asa untuk dapat kan kacang tu...dan selalu jadi punca...geram2...tapi comel...hehehe..

sepanjang cerita asyik gelak je... walaupun hanya sejam setengah...tapi...memang banyak part yang humor.. sesuai tontonan untuk semua... time tengok ni pun...ramainya 'abang-abang' dan 'kakak-kakak' budak...gelak satu wayang tengok citer nieh..

rating : 4 setengah bintang daripada 5
macam nak tengok lagi...
Post a Comment

Holiday Trip @ Residence Inn, Cherating

Hi semua. Akhirnya berkesempatan nak menulis kat blog.  Trip 3 Hari 2 Malam sememangnya seronok buat kami.  Plan nak ke Cherating, ja...