Saturday, July 21, 2012

tips membeli juadah di bazar ramadhan


Assalamualaikum...bulan puasa tak sah kalau tak pergi bazar ramadhan... rasanya tak lengkap bulan puasa tu kalau tak ada bazar ramadhan.. jangan membazir la pulak.. maklum la time puasa...semua nampak sedap.. jadi kali ni nak share tips membeli juadah di bazar ramadhan..

1. survey dulu semua gerai yang ada...berjalan sampai hujung... kalau first time datang,tawaf jika perlu..kalau mula-mula kat belah kanan, kemudian patah balik ke belah kiri...

2. cara yang lebih senang, pergi kat kedai paling ramai orang beratur...confirm kedai yang ramai orang, selalunya yang best kan... tapi...nasib kurang baik la walaupun ramai beratur...tapi hasilnya...tak berape sangat...

3. kalau nak selamat...beli la sikit tapi banyak jenis... contoh macam kuih-kuih...beli kat kedai yang ni sikit, gerai yang tu sikit...jadi dapat la korang cover selera yang semua nak merasa kan..

4.satu lagi tips yang berguna, pergi dah nak betul-betul time berbuka.. time tu..mostly peniaga akan bagi discount half price...dan kalau rezeki korang...boleh dapat FREE... (memang pernah ada pengalaman pun)

5. bagi korang yang suka try banyak tempat...pergi la bazar kat tempat lain..alang-alang boleh rasa pelbagai juadah dari peniaga yang lain...kalau ada yang lebih genius...boleh buat show sendiri..jalan-jalan cari makan edisi ramadhan...boleh recommend kat kawan-kawan tempat mana best, harga baik punyerrr...

cukup la 5 je tips ni... harap ada yang dapat membantu korang nak membeli nanti kat bazar... (^_^)
Post a Comment

Kompilasi testimoni MYFA Serum

Hi semua. Hari ni ambil kesempatan untuk buat kompilasi testimoni MYFA Serum. Nisa pun pakai dan yes jual sekali. Nisa sudah rasa hasilnya ...