Maira picnic

 
 
Cerita Ahad lepas bila Maira bosan dah main kat rumah.
Habis satu rumah dipunggah dengan barang mainan dan buku dia.
Last option yang ibu boleh fikirkan, PICNIC!!
 
 
Okay apa nak kena ada main picnic ni..hurmm sel-sel otak mula berfungsi.
Nak bagi Maira main ni, ibu pun kena jadi kreatif taw.
Nak tarik minat dia dan Nisa pulak memang terhad kan penggunaan phone depan dia.
Hanya akan 'belanja' tengok video Didi & friends kat youtube kalau dia behave.
 
 
Berbalik pada picnic Maira ni. First, ibu kena cari alas tikar atau pelapik.
Lepas tu, keluarkan semua 'kawan-kawan' dia ada..and of course ibu and ayah already invited.
Then, mesti la ada favorite thing dia..FOOD!!!
And volla...jadi picnic untuk Maira.
Ada siapa-siapa nak join Maira picnic ke?
 
Dah lama tak picnic kat taman...boleh la ada rezeki nanti kita picnic ea Maira.
 

2 comments

Popular Posts