Tuesday, July 04, 2017

Maira picnic

 
 
Cerita Ahad lepas bila Maira bosan dah main kat rumah.
Habis satu rumah dipunggah dengan barang mainan dan buku dia.
Last option yang ibu boleh fikirkan, PICNIC!!
 
 
Okay apa nak kena ada main picnic ni..hurmm sel-sel otak mula berfungsi.
Nak bagi Maira main ni, ibu pun kena jadi kreatif taw.
Nak tarik minat dia dan Nisa pulak memang terhad kan penggunaan phone depan dia.
Hanya akan 'belanja' tengok video Didi & friends kat youtube kalau dia behave.
 
 
Berbalik pada picnic Maira ni. First, ibu kena cari alas tikar atau pelapik.
Lepas tu, keluarkan semua 'kawan-kawan' dia ada..and of course ibu and ayah already invited.
Then, mesti la ada favorite thing dia..FOOD!!!
And volla...jadi picnic untuk Maira.
Ada siapa-siapa nak join Maira picnic ke?
 
Dah lama tak picnic kat taman...boleh la ada rezeki nanti kita picnic ea Maira.
 


2 comments:

  1. Comelnya Maira.. anak dara biasalah Tu rajin ngemas

    ReplyDelete
  2. tu la kan...hehe.. besar sikit dah boleh tolong kemas rumah

    ReplyDelete

thanks for the comment(s) and enjoy to read more

Keputusan Birthday Giveaway Anisa Anuar official blog

Hi semua.. Alhamdulillah selesai sudah Birthday Giveaway yang Nisa buat baru-baru ni. Terima kasih kepada semua yang join simple Giveaway. ...

Popular Post