Sunday, July 02, 2017

Bila bab makan, dia....


Hi semua.. Jadi apa cerita anak kesayangan sorang ni? Well, Maira sekarang suka makan..which is good and pleasant.. Tiap kali nampak orang makan, mesti ada cakap "Nak..nak.." sekali dengan angguk yang bersungguh. Ada jugak yang pesan, dia sekarang stage akan cakap nak and kita as parents kena kawal jugak sebab tak semua dia boleh makan. Dia akan cakap "nak" to everything..

Ada satu masa bulan puasa lagi beberapa hari nak raya, time bukak puasa boleh tahan banyak dia makan. Lepas tu, sampai guling-guling sebab perut penuh.. nak naik tangga,baru 2 anak tangga dah mengah..haiyaaa anak..anak... geli hati tengok..
Sejak hari tu, tak bagi banyak dah...berhenti sebelum dia kenyang yang amat..
Itu cerita minggu lepas dan latest raya baru ni, tak mau kita suapnya dia. Nak makan sendiri okay.. Dah besar, nak makan sendiri..

One thing yang Nisa suka dengan Maira, bila ditanya "Maira sedap tak?"
"Sedap,sedap.." dan yuppp dengan angguk bersungguh plus kunyah bersungguh. Bagi Maira makan, rasa seronok je bila masak ke atau suapkan dia.

Dia ikut perangai sape? Of course la Nisa.

Non-stop eating. Yes.
Suka makan. Yes.
Pantang ajak makan. Yes.
Bersungguh makan. Yes.


Nisa rasa syukur untuk ni. Ada geng si kecik bila makan. Thank you Maira.

time ni Maira temankan ibu teringin teppayaki

Post a Comment

Holiday Trip @ Residence Inn, Cherating

Hi semua. Akhirnya berkesempatan nak menulis kat blog.  Trip 3 Hari 2 Malam sememangnya seronok buat kami.  Plan nak ke Cherating, ja...