Tuesday, December 06, 2011

tak ada perubahan?

Assalamualaikum kepada semua..
kali ni entry nak citer pasal perubahan..
kita tiap2 hari inginkan perubahan kan?
of coz pada yang lebih baik..
kadang2 saya terfikir,sepanjang dah 5 semester jadi pelajar universiti
apa yang saya belajar?
bukan pelajaran dalam kelas semata-mata..
tapi nak deal dengan orang,
senang citer be in the society, and at the same be an open minded
person.. bukan perkara mudah..

everyday I learn new things...learn about myself..
just ada perkara yang saya sangat segan
dengan orang luar (penceramah)
mengatakan "korang ni terlalu manja, bagi rehat 5 minit tu memadai la..
kalau time dah kerja nanti..xtaw la kamu ni macam mana"
"nak kena 'ugut' dulu baru menjadi" (sebab kes orang ponteng lepas sign kehadiran)

kalau orang tu terasa actually it's a good thing..
sebab dia berfikir..just pemikiran dia tu yang positif atau negatif..
muhasabah diri tu perlu untuk semua orang..
learn to accept our own mistakes..
kalau tak,memang kita tak belajar apa2...
take it as positive thing.. I'm still learn it..

2 comments:

  1. saya pon nakkn perubahan..perubahan yg lebih drastik n lebih baik......
    moga tercapai..nice entry..^^

    ReplyDelete
  2. thanks...just want to make others think about it...

    ReplyDelete

thanks for the comment(s) and enjoy to read more

Update Birthday Giveaway Anisa Anuar Official Blog

Hi semua. Nisa nak bagi latest update tentang Giveaway yang masih lagi berlangsung. Jadi masih open ea buat semua. Boleh ke post ini taw Bi...

Popular Post