jawapan untuk 11 soalan

Assalamualaikum kepada semua..
baru-baru ni saya ditag oleh kawan saya, shima
dia belajar pergigian, maka...soalan dia semua berkenaan field dia..
bagus2...apply kn kat belajar tu se'maksimum' yg boleh.

1.korang ada berapa gigi dalam mulut korang sekarang?
sebenarnya tak pernah nak kira...tapi..aritu doktor gigi cakap,nisa ada banyak gigi susu lagi..

2. 3 kegunaan utama gigi pada kehidupan?
-makan(of course), bercakap(tanpa gigi susah nak sebut especially huruf s),senyum!!(tak de gigi,senyum ku kurang power..hehehe)

3.apa yang nisa tahu pasal plak gigi?
bukan benda yang baik la kalau ada plak gigi tu..

4.suka tak jumpa doktor gigi?
boleh la..takde la sampai fobia nak masuk.

5.kenapa suka/tak suka jumpa doktor gigi?
tak suka kalau dia start keluarkan mesin2 yang bising tu...
suka sebab...hehehe..tak le pikir lak

6.percaya/tak,kalau cabut gigi boleh effect mata?
ye ke?? baik jangan tipu...nisa ni lurus bendul..(percaya 60%,tak percaya 40%)

7.antara listerin dengan floss gigi,pilih yang mana 1?
emmm...listerin lagi senang...kalau floss gigi..makanan kat celah gigi macam ayam,tu ok la kalau nak guna..

8.senyum nampak gigi ke tak?
kadang2...kalau gelak dah ter'over' konfirm nmpk gigi..mmg xle nk buat apa la.
tapi selalu tak la..

9.nape buat macam tu??
saje.... nanti nampak gigi rabbit,segan la..(hahahahhaa...tak caya tulis ni)

10.nak bagi rawatan percuma?
tak yah tanya...of coz la nak!!! rezeki jgn ditolak...

11.kenapa nak?
senang la..xyah nak ngadap doktor yg tak kenal...sekali sekala nak jgk merasa member sendiri check gigi...
(perasaan yg pelik ttbe2)

thanks shima sebab tag..dan ini adalah jawapan jujur ku..
okay tak?? nasib 11 je..dh rasa mcm jawab kuiz pulak..
4 comments

Popular Posts