Monday, October 24, 2011

"bila kawan kita stress..."

Assalamualaikum kepada semua..dan hai2!!
entry kali ni...just nak jadi perihatin terhadap kawan kita..
"bila kawan kita stress.."
situasi di mana kawan kita ada assignment berlambak,
dgn kita sebagai roomate yang tak ada banyak keje
dan asyik berborak dgn kuatnya..
boleh pulak layan movie...ada pulak masalah peribadi..
mana la tak stress member kita kan?

apa korang buat kalau tetiba kawan korang 
bak kata orang kampung saya,"don't act like normal..."

solution paling senang..("wah wah wah senang ye ko cakap,jah!!" monolog dalaman)
biar kan dia..dia perlukan masa dan ruang..
dan kita ni sebagai kawan...
memahami situasi dia..kalau time kita stress, dia menambahkan stress kita..
kita sendiri cari alternative lain..

biasa la,tak semua orang akan memahami kita.
yea betul, kita cuba memahami orang tapi bila time kita orang tak memahami..
nak buat macam mana kn??

jadi...apa2 pun pandai la korang bawak diri pasal berkawan ni..
jangan gaduh2 ea.. tak baik.. kalau dah rasa kita ada buat salah,cepat2 mintak maaf..
tapi..ni ha..orang dah mintak maaf tu...jangan sombong sangat..
maafkan je kawan kita tu..(nada marah)
renung-renungkan..."terlajak perahu boleh diundur,bila dah salah kata...memang tak leh nak undur..
tapi..boleh paraphrase.."(ayat ku sendiri)
-kalau ada yang tak betul,sila la betulkan diriku ini,terima kasih-
Post a Comment

Holiday Trip @ Residence Inn, Cherating

Hi semua. Akhirnya berkesempatan nak menulis kat blog.  Trip 3 Hari 2 Malam sememangnya seronok buat kami.  Plan nak ke Cherating, ja...