"Kenapa tengok cerita tu?"


Sejak dua menjak ni update pasal rancangan tv je.. tu je la cara spend masa sambil-sambil dengan rutin harian.. So, bukak la rancangan tv berkaitan GOSIP..yeahh gosip...sebenarnya, tak heran sangat pun pasal gosip artis ni... tengah-tengah fokus nak paham cerita terhangat tu..

"akak, tak ada citer lain ke nak layan...gosip ni...dosa taw tak.." kata adik saya.

"akak...(tarik nafas panjang) tak nak sangat pun tengok...tapi..(mengeluh panjang) nak paham kn aje...bukan nak mintak benda yang sama terjadi pada akak atau org sekeliling akak..boleh la akak boleh jadikan iktibar.."

memang soalan budak kecik kadang-kadang boleh buat orang yang dewasa ni..berpikir banyak kali..
Apa-apa pun memang betul pun tak elok dilayankan GOSIP, tapi yang fokus tadi tu sampai artis tu kena buatan orang...macam-macam kan sekarang ni...dah tak kenal sape pun untuk di'buatan' orang.. tak nak komen apa-apa pun..kalau siapa tahu..cerita sape yang saya jadi fokus nak paham...diam-diam je taw..

Jadi apa reaksi anda bila adik atau orang yang lebih muda tanya macam ni pada anda..

Comments

siti said…
Comel blog awak,kita BW,komen dan follow :)
Remy hazza said…
kekadang kenak2 lebih mengerti...tapi pemahaman mereka lebih direct.......

Popular Posts