Addicted dengan "The Pickers"


Hey semua... sejak dua menjak ni..saya makin layan dengan rancangan tv dekat channel History..
kisah dua orang pengumpul barang-barang yang ada sejarah disebalik barang yang mereka jumpa..
dan jual kepada pengumpul atau pembeli yang berminat..

gambar dari google
Mick dan Kevin memang kelakar tengok diaorang tawar-menawar..
dan pada masa yang sama memang belajar banyak benda dari rancangan ni.
dari barang berkaitan gas dan pam minyak,
motorsikal buruk mahupun kereta buruk..

senang citer, they know what they are looking for..
and tu memang sangat mengkagumkan..
baru addicted dengan cerita ni...dan saya galakkan kawan-kawan pun tengok sama..
baru tahu revolusi barang yang kita tengah pakai sekarang ni..

ada lagi satu sama jugak macam the pickers..
Pawn Stars...boleh la..tapi saya prefer dengan The Pickers..

Comments

Rozuan Ismail said…
menarik cerita ni. mesti diorang kaya kan
Mas Zull said…
assalamalaikum anisa...mama x pernah tengok pun lagi...;)
kopi pasta said…
geng la kita. err mick? ke mike? pawn star, king of restoration dan storage wars pun best juga... kalau tukar ke channel history, memamg layan mereka la...huhu
Remy hazza said…
nampak mcm menarik...nak try tgklah nanti......

Popular Posts