Friday, January 27, 2012

Adventure hantar adik ke PLKN


Assalamualaikum kepada semua... sihat? saya alhamdulillah sihat je...
entry kali ni nak cerita bertapa adventure nya saya dan kakak sedare saya nak pergi hantar adik ke PLKN Asahan kat Jasin semalam...

adventure dengan sesat jalan... bapak dah bagi guideline tapi secara lisan je..
dengan yakin drive ke Gemenceh...dan saya pulak kata " apa kata lalu Muar,xle ke? dah macam laluan nak ke sekolah dulu" cehhh...confident lagi tu.. then call bapak untuk lebih yakin...tiba2 "yang korang lalu Tampin tu buek pe?"

adeiii...ha,kan.... masing2 dah cuak...kena hantar Ameer before pukul 5ptg...sempat ke..sekarang dah 3.15petang... GPS jauh kat Kuala Pilah (refer pada bapak) last2 saya drive sebab akak sedare dah stress... tanya orang...setiap masuk simpang call bapak...akhirnya sampai jugak hantar Ameer dalam pukul 4.50 petang setelah banyak halangan...

dah lepas hantar Ameer, next halangan pulak nak gi solat Asar...bukan masalah tak ada surau atau masjid..banyak je kat tepi jalan,cuma ada stop kat satu surau ni..alamak! tak ada telekung...

Pengajarannya:
1. take note betul2 kalau tak tahu jalan... memang kena berpegang pada prinsip "Malu Bertanya Sesat Jalan"
2. jangan cepat gabra... banyak cara boleh pergi,cuma cepat atau tak..
3. yakin dengan diri sendiri... terutama bila buat keputusan..
4. sendiri kena mengalaminya..kalau tak semua nak bergantung pada orang lain..
5. "sediakan sebelum payung hujan" (bawak telekung siap2)

p/s: tak suka GPS,time 'awek' tu sebut "recalculating"...lagi pun kalau jalan kampung GPS leh detect ke? #wonder

this entry I dedicate to Ameer who now is in training at PLKN Kem Asahan... Hwaiting!!
Post a Comment

Kompilasi testimoni MYFA Serum

Hi semua. Hari ni ambil kesempatan untuk buat kompilasi testimoni MYFA Serum. Nisa pun pakai dan yes jual sekali. Nisa sudah rasa hasilnya ...