Cara untuk halang orang untuk tidak anti-sosial


Hey semua. Kalau ada yang baca post saya pasal anti-sosial...boleh la katakan ini post berkaitan.
Jadi kita sebagai kawan kita yang tak sedar yang dia dah menghadap dengan gadget..apa plan kita nak dapatkan kawan kita untuk involve dengan conversation??
Maafkan saya guna bahasa rojak. Yela kan, tak best bila tengah gathering tapi ada yang hadap phone..so,this is what I do (refer to picture)
I know mungkin tak berjaya but hey...at least I should try kn..kalau korang macam mana nak halang kegiatan anti sosial ni tak berlaku bila berjumpa?

Luahan rasa pendapat,
Anisa Anuar
1 comment

Popular Posts