Cara untuk halang orang untuk tidak anti-sosial


Hey semua. Kalau ada yang baca post saya pasal anti-sosial...boleh la katakan ini post berkaitan.
Jadi kita sebagai kawan kita yang tak sedar yang dia dah menghadap dengan gadget..apa plan kita nak dapatkan kawan kita untuk involve dengan conversation??
Maafkan saya guna bahasa rojak. Yela kan, tak best bila tengah gathering tapi ada yang hadap phone..so,this is what I do (refer to picture)
I know mungkin tak berjaya but hey...at least I should try kn..kalau korang macam mana nak halang kegiatan anti sosial ni tak berlaku bila berjumpa?

Luahan rasa pendapat,
Anisa Anuar

Comments

Noor Aini said…
Zaman skrg ramai org guna sosial media ketika berdating, mkn bersama keluarga, lepak dgn member.. mmg rs x best.. mcm kite ckp sorang2 kn..? nak guna gadget boleh tp kene pada masa dan berpada-pada lah agar org itu tak rasa tersinggung..kan..kan..

Salam kenalan.. (^_^)

Popular Posts