Baru paham sekarang

Hye semua. Apa yang saya paham?
Lately, just terngiang-ngiang ayat my mummy. What does she said?
"Jangan tunjuk kat orang apa kita ada...keep it as low as you can...kalau boleh jangan tunjuk langsung..."
Masa kecik-kecik beli mainan doll of course nak show off kat kawan-kawan kn..tapi end up mummy tak bagi langsung mainan keluar. I don't get it masa tu. Hahaha of course la muncung sampai boleh letak 10 hanger *ayat hiperbola*

Sekarang saya paham hikmahnya :
1. Ada orang akan rasa tak senang dengan apa kita miliki. Atau gelarannya ialah orang dengki.
2. Akan timbul pelbagai perasaan sebenarnya - yang di luar jangkaan kita. Paling sedih bagi saya, kita boleh buat orang tu rasa down sebab dengan apa kita miliki.
Macam sedih ke baca post ni? Ehhh jangan la.. Lebihkan dengan nada baca untuk diri sendiri. Kalau ada yang senang untuk buat sebaliknya terpulang tapi untuk saya.. Lebih kurang macam perjanjian dengan diri sendiri untuk jadi lebih baik dari semalam.


Nukilan ikhlas dari pemilik blog,
Anisa Anuar
xoxo
3 comments

Popular Posts