Wednesday, August 09, 2017

Simpan walaupun sedikit

 
Sekarang banyak sharing bab simpan duit kan?
So my tips will be simple even your kids can do it.
 
Simpan semua duit syiling lepas beli barang - baki yang kita dapat tu.
Walaupun 10 sen. Sekarang orang Nampak 10 sen, cuma 10sen..
but for me, that 10 cent complete huge amount of RM50 for example.
Kalau tak ada 10sen, akan jadi RM49.90, kan tak cukup RM50.
 
 
source from google
 
 
Simpan setiap hari kalau boleh. Kena tutup mata, simpan je.
Habis sebulan korang tengok berapa banyak boleh simpan.
 
Lepas tu nak buat apa?
 
 
Up to you. Buat koleksi duit syiling ke, tukarkan jadi gold coin, gold bar pun boleh.
Masuk kan dalam Tabung Haji, ASB saving.
Tukar dengan makcik jual nasi lemak pun takpe, diaorang memang nak pakai duit syiling.
Sambil tu, letak jugak untuk sedekah - insyaAllah akan bertambah lepas tu tanpa kita sendiri sangka.
Boleh jadi obsess taw bila dah start buat.
Good luck semua. Siapa yang ada adik, anak buah - ajar diaorang ni.
 
Ilmu dah ada, apa lagi - buat sekarang taw.. baru lepas tu automatic jadi rutin korang.
 
-ANISA ANUAR-
 



Post a Comment

Ibu Maira's Dairy : Mainannya dimana-mana

Hi semua. Cerita kali ni Nisa nak cerita pasal mainan Maira yang ada dimana-mana je. Depan TV, bilik tidur, bilik mandi pun kadang-kadang a...

Cerita Panas Blog Minggu Ini