Thursday, November 10, 2011

semuanya facebook punye pasal

Assalamualaikum semua.. sihat?
hope sihat la ek korang.. jaga kesihatan tu..cuaca sekarang tak menentu..
entry kali ni nak citer pasal
pantang larang saya untuk facebook
wahhh...nampak macam...perkara remeh temeh je kn?
tapi..tak ada la sangat..biasa2 je..
kalau nak ikut, suka hati korg la...asalkan korg bahagia..
yg pertama, "jangan nk dok citer semua kat orang...especially kalau tak puas hati...
or nak complain ke.."
contoh : tak puas hati dgn classmate tak buat kje..
yg kedua, asyik2 nampak kita on9 je... ada la jugak dulu,ada member ni tegur
"ko ni...aku tgk asyik online je...bila ko study?"
tapi lain pulak bila,"susah nak nampak ko online ek...buzy betul ko"
yg ketiga, bila nk post status ke...komen ke...nk tulis kat wall orang ke...
saya siyesly akan baca 2-5 kali...kalau ada 1 hari tu terlupa nk baca byk kali..
konfirm something not right..
yg keempat, kalau nk complain ke...nk buat tunjuk rasa tak puas hati ke..
JANGAN la guna medium facebook ni...
lain orang,lain cara pembacaannya..boleh buat gaduh nanti..
contoh : tujuan post untuk minta pendapat, orang lain punye penerimaan post kita dengan fikirkan
kita nak cari gaduh... kan dah susah kat situ..

dan dengan itu...kini tujuan saya ber'facebook'
adalah untuk bagi info pasal kelab, taw info2 event fakulti..
stalker kawan2 sekolah (nk tgk perkembangan member2,walaupun depa tak tahu)

perlu nak tambah apa2 tak? kalau ada...habaq je..
kalau ada salah saya disini,tegur je..(cara yg baik la...kang tacing lak saya ni)
Post a Comment

Kompilasi testimoni MYFA Serum

Hi semua. Hari ni ambil kesempatan untuk buat kompilasi testimoni MYFA Serum. Nisa pun pakai dan yes jual sekali. Nisa sudah rasa hasilnya ...