Tuesday, March 19, 2013

Perlukah Supplement


Assalamualaikum semua.. Semasa saya tengah blog-walking, saya tertarik tajuk post Perlukah Supplement dari blog Bable Bable Bla Bla Blub Blub (comel blog ni...nama pun kena check takut typo). Post tu lebih pada share pasal betapa pentingnya supplement. Saya secara jujur pernah ambil supplement...dan setelah tamat pengajian, saya mula mengambil ringan pasal pengambilan supplement ni.

Sudah tentu saya ada cerita disebalik ini... Semasa umur saya 16 tahun, saya pernah ke klinik gara-gara kekurangan zat besi, mineral dan potassium. Saya dikehendaki mengambil pil yang direkomen oleh doktor klinik. Selama seminggu saya harus memastikan menghabiskan pil tu semua untuk memiliki zat tu semua. Bukan sekali tu je, ada jugak 2-3 kali. Terutama kepada kaum wanita harus lebih perihatin mengenai ini..

Jadi...perlukah supplement ini? Yea...tapi jangan mengambil secara berlebihan kerana ada side effect nya. Ikut prescription dari doktor atau yang disarankan. 

sumber gambar dari Google

Mula pengambilan supplement untuk memiliki badan yang cergas. Elak kurang zat dalam badan..

p/s : Pemilihan supplement ikut kesesuaian adalah berbeza pada individu itu sendiri.

Post a Comment

Projek Photobook - Gambar 4R

Hi semua.. Dah lama nak bercerita, jadinya inilah masanya untuk ceritakannya (motif sangat nak habaq mai busy yang amat hehe) Asal...

Cerita Panas Blog Minggu Ini