Tuesday, December 26, 2017

Posting tak boleh sebarangan




Hi semua. Assalamualaikum. Jadinya cuti baru-baru ni pun, sibuk jugak Nisa nak jawab orang tanya pasal next year tuisyen class, ada message untuk foundation Jannah Cosmetic. Fuhh tak menang tangan kita dibuatnya. But I like this way.

Dalam nak reply, ada jugak yang tanya..contohnya "Foundation ni boleh rawatkan jeragat ke?"

Pikir lama la jugak. Jujur tu penting. "Bukan boleh rawat tapi insyaAllah foundation ni boleh kasi jeragat tu tak kelihatan.."

"Ohhh ingatkan boleh rawat..."

Memang semua orang nak satu benda tu, boleh buat macam-macam...tapi ternyata mesti ada limit. Kalau Nisa sendiri cakap "Haah boleh aje..." semata-mata untuk lariskan, haishh tak rasa tanggungjawab ke atas setiap perkataan yang kita sendiri tak tahu.

Teringat kata-kata bos, "There is NO assumption in Operation.." Well...technically ni pun boleh la diguna pakai. Kena justify dulu, memang ada hasil boleh kita cakap macam tu. Tak mudahkan?

Sama jugak dalam blog. Jangan ditokok-tambah semata-mata untuk kejar pageview. Jangan ditulis apa yang tak berlaku pun tapi kita tulis macam kitalah tahu segalanya, jangan lupa apa yang kita tulis ni pun semuanya Allah tahu. Tak apa tak ada yang nak baca posting ni pun, janji kita jaga semua tu.

Nisa pun dulu hampir jadi fitnah, syukur Alhamdulillah Allah masih lagi jaga aib Nisa. Banyak kali jugak, hati syaitan berbisik - "Kau viral kan aje cerita ni kat blog. Biar satu dunia tahu..."
Alhamdulillah tak terikutkan sangat. Time tu terpikir satu je, kalau salah cerita ni...macam mana aku nak reverse kan jadi sediakala. You are not attention seeker, Anisa. Please behave. Jaga aib orang, nanti Allah akan jaga aib kau Anisa. (baca dengan cara monolog).

Okay lah dah banyak sangat bebelan ni. Assalamulaikum.

gambar semalam 25/12 - jerawat tengah banyak


Post a Comment

Ter-pelajar kah mereka?

Hi semua. Biarkan Nisa buat bebelan untuk hari ni. Setelah sekian lama, Nisa rasa perlu ada tindakan.Perkara ini berlaku di kawasan diman...

Cerita Panas Blog Minggu Ini