Thursday, August 11, 2016

TERPAKSA BELI UMIMILK

TERPAKSA BELI LG!!

Mcm mana kenal umimilk ni?
Waktu tengah berpantang lahirkan Maira, macam biasa online...lepas tu Yaya tag kat post Faderra (adik kepada Kak Fellina) pasal umimilk ni. Waktu tu memang cari ikhtiar nak bagi susu banyak.


Last hari tu beli umimilk sebelum bulan puasa dan alhamdulillah umimilk byk bantu masa bulan Ramadhan haritu.. Syukur sgt dpt rezeki puasa penuh dan breastfeed dgn jayanya.
Lain cerita pulak bila dah masuk Syawal. Makan dan makan.. pantang makan masih jaga tp ada jgk minum air sejuk tak boleh tahan wooooo don't worry tak byk pun (wajib tanpa ais) lama2 jdnya tak sama masa consume umimilk. Maira mcm tak kenyang je minum susu. Kenapa? Sebabkan kepekatan susu yang cair.

Apa lg lepas ngadu kat encik husben..
"nnt beli umimilk tu..jgn lupa taw..saya bg duitnya"

Perubahan ketara lepas consume umimilk, susu bukan je banyak plus dekat pekat daripada  tanpa consume umimilk.
Penangan umimilk ni melengkapkan selain amalkan pemakanan sunnah yg lain. Target nak breastfeed 2 tahun jika diizinkan Allah.
Sangat disarankan untuk mereka yg breastfeed.

#umimilk
#highlyrecommended


Post a Comment

Holiday Trip @ Residence Inn, Cherating

Hi semua. Akhirnya berkesempatan nak menulis kat blog.  Trip 3 Hari 2 Malam sememangnya seronok buat kami.  Plan nak ke Cherating, ja...