Saturday, August 20, 2016

Nisatalk on business : Kenapa kena PM tepi

Ramai orang up status seakan-akan tak puas hati nape nak kena PM tepi kat peniaga online.. katanya takut tanya harga..ada sebenar tujuan untuk PM tepi tu. Bukan saje-saje.

Tujuan PM tepi :
1. Hanya yang betul-betul berminat akan PM. Yang hanya ala kadar, kebiasaannya tak berapa nak layan sangat.

2. Nak kenal pasti apa customer nak. Peniaga boleh recommend yang terbaik untuk kita.

3. Mana tahu sebabkan anda customer yang suppporting, peniaga tu rasa nak bagi diskaun atau free gift. Kita buat jual beli dengan manusia, hati Allah yang tentukan.

4. Sebahagian PR peniaga dengan customer. Ingat kita jual beli dengan manusia bukan mesin. Kalau anda peniaga dan pembeli yang supporting, senang urusan jual beli yang akan datang.

Nisa nak nasihat kepada semua, jangan marah pada yang suka sangat PM tepi. Tu cara dia nak dapatkan customer dan sistem dia buat. Sebaiknya faham dan layan sebaiknya. Kalau nak tolak pelawaan pun, tolak sebaik-baiknya. Jangan terkejut bila perkara dapat layanan buruk atau bila anda pula kena PM tepi, anda dikecam..anda akan faham.

#jangankecamhakak
#sebabhakakpunsukaPMtepi


Post a Comment

Kompilasi testimoni MYFA Serum

Hi semua. Hari ni ambil kesempatan untuk buat kompilasi testimoni MYFA Serum. Nisa pun pakai dan yes jual sekali. Nisa sudah rasa hasilnya ...