Perancangan Allah lebih indah

Semalam pagi2 lagi dah fikir nak buat apa. Rutin harian yang dah sebati dalam diri.
Plan asal
1. Breakfast dengan suami.
2.Pergi SSM area KL Sentral (estimate masa 3 ke 4 jam)
3. Balik rumah atau tunggu husband habis kerja.

Akhirnya plan ni langsung tak jadi.
Last sekali, Allah dah aturkan lagi cantik.
1. Tapau makan di rumah sebab husband ada meeting pukul 9pagi.
2. Bukak laptop dan whatsapp, order non stop untuk kek lapis
3. Terus roger supplier ada kek lapis urgent nak..sampai pukul 1 follow up.
4. Sambil2 tu, request stokis belikan stok Yerba Mate.
5. Jumpa supplier kek lapis.
6. Ambil husband dari tempat kerja.
7. Ambil anak (mana boleh tinggal)

Dalam sambil2 tu, dapat taw ada SSM yang lagi dekat dengan rumah. Nape tak pergi semalam? IC misplaced. Alhamdulillah dah jumpa. Produktif sangat hari waktu tu. Syukur sebab boleh buat last minute plan dan buat dengan jayanya.

Korang perasan tak Allah dah aturkan lagi cantij dari yang saya plan kan.. insyaAllah nak pergi SSM dalam masa terdekat. Doakan ea..


Comments

Popular Posts