Tuesday, October 17, 2017

Task seorang tutor

 
Bila dah banyak kelas ajar, mesti permulaan minggu kelas tu dah siap-siapkan bahan.
Tapi ada jugak yang tak complete lagi.
Jadi mana yang tak complete, kita akan cuba flexible kan mana yang boleh.
 
 
Tutor Nisa tak sama macam cikgu kat sekolah sana tu.
Mana yang student nak fokuskan, kita polish kasi kaw-kaw kilat.
Mana yang perlu perhatian, kita 'put them into pieces'.
 
 
Alhamdulillah ada student dari awal buat persediaan peperiksaan besar mereka.
Jadinya, tak terkejut bila tahun exam tu..sebab dah train awal-awal.
 
 
Jadi task ni akan menjadi satu rutin sebagai seorang tutor.
Weekdays jadi Data Processing, weekend jadi tutor.

 

Love my job.

No comments:

Misi bermula sekarang

Lately Nisa ada masak untuk family. Tak adalah terer mana pun tapi improve trial after trial. Menu selalu masak Sup brokoli, Sup ayam...