Friday, October 20, 2017

I need your help | Email Spam

 
Hi semua. Tengah buat clean up email macam biasa especially part (Spam). Sebabkan ni the only appear, jadilah satu kisah entry post untuk blog. Tajuk tu pun based on heading email yang Nisa nak attach. Kejap ea...
 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Alhamdulillah X-Large pun dah cukup ni
 
Jadinya ni bukan pertama kali la dapat. Not from the same email (rasanya sebab biasanya terus delete, kali ni je print screen).
 
Okay, macam mana nak tahu ni ala-ala scam? First, yang dapat detect amount of her late husband alive deposited the sum of US$ 4,850M, million guys... like to good to be true. Kalau ada amount ni, biasanya senyap-senyap aje la kan. Second, ada mention 30 Percent of the total for your personal use while 70% will go to charity, like seriously? 100% dia tak amik langsung? Ternag-terang sangat ni.
 
 
Yang cerita dia cancer semua tu, I don't want to judge. Buatnya betul, haaa naye pulak.. Senyum plus gelak sinis Nisa dalam office, nasib boss tak tanya... dah tu, tak kan la nak cakap -
"I receive this email spam..very funny..."

Kalau korang pun terima atau pernah terima, ignore aje la ea.. Jangan sebabkan duit, korang percaya bulat-bulat. Okay lah cukup cerita petang mengopi ku hari ni.

Penulis yang sedang membersihkan emailnya,
ANISA ANUAR

Post a Comment

Projek Photobook - Gambar 4R

Hi semua.. Dah lama nak bercerita, jadinya inilah masanya untuk ceritakannya (motif sangat nak habaq mai busy yang amat hehe) Asal...

Cerita Panas Blog Minggu Ini