Thursday, February 27, 2014

Balik Kampung - update dalam keretapi

Hey semua. Hari ni saya balik kampung. Apply cuti sehari untuk jumaat. Saje je nak balik ni. Ohhh minggu birthday beramai-ramai antara alasannya. Nak cakap home sick,menggedik namanya.

Tadi sebelum nak balik, time tu ada last minute punya kerja. Macam tak nak bagi kita balik aje. Tapi kan..boss tu ingat tak esok saya cuti nieh.. gaya macam tak ingat je..
Plan banyak nak buat esok,tengok kudrat ada ke tak esok.

Sekarang tengah menulis dalam train ni. Tengah rasa nak menulis. Dengan ditemani lagu justin bieber dalam mp3 ni,tangan kanan ada beg kerja..belah kiri dengan beg penuh hadiah. Dah rupa santa claus lak bawak hadiah banyak-banyak ni. So, korang jangan rindu pulak..lepas ni tak ada bebelan dari saya.. bebel la sangat kan..

Lepas ni,bermula kembali tugas sebagai anak sulung. Okay, dah nanti takde coverage kat kampung..tengok la ada tak post lepas ni. Tu je la.. byeeee~~~

Nukilan dalam keretapi,
ANISA ANUAR
xoxo

Wednesday, February 26, 2014

Ber-blogwalking di malam hari | Mood : Ting tong


Hai semua.. Dalam kesibukkan ni, dapat la luangkan sedikit masa dengan blog-walking.. 
Fuhhh...hangat belaka topik yang ditulis oleh penulis. 
Ada pasal isu nurseri, Malaysia Ke Kita...macam-macam la.
Seronok jugak dapat baca pendapat orang lain. Pendapat tak ada yang betul atau salah..

Cara keterbukaan kita nak menerima pendapat yang mungkin berlainan dari kita, 
tu yang betul menguji kita sebagai pembaca mahupun 
sebagai penulis secara amatur atau professional.

Saya pula lebih selesa untuk cerita yang patut..
Agak khuatir untuk menyuarakan pendapat. 
Bukan takut orang bash..
tapi yela kan..ragam orang ni susah saya nak atasi.
Ragam diri sendiri pun kadang-kadang tak terjaga..
ini kan sibuk ragam orang..
hak masing-masing. keputusan di tangan sendiri.

Hari ni bermadah-madah sikit, tak apa kan..

Okay la..kepada yang datang blog saya ni, terima kasih.
Tak apa kalau silent reader. Jangan risau juga kalau nak tegur,saya ni tak makan orang.
Tak larat la nak makan orang. Makan nasi pun tak habis ni nak makan orang
amat la tak logik..issh issh issh

Kalau blog ni menyepi, jangan rindu la pulak..
sebelum merepek makin berleluasa, baik saya mengundur diri..

jaga diri masing-masing, be nice to each other..
buat baik dibalas baik, buat jahat tanggung la sendiri (peringatan untuk diri sendiri)

Nukilan ringkas dari penulis,
ANISA ANUAR
xoxo

Hadiah apa nak beli untuk Atiya?

Hey semua.. Minggu ni penuh dengan hari jadi keluarga saya. Hari ni,26/2 adik saya,Awie. 2/3 hari jadi mummy dan 3/3 hari jadi adik bongsu saya,Atiya. Memandangkan yang sorang ni je hadiah macam tak boleh nak delay..so tengah pikir apa saya patut bagi...cadangan??

Dia ni minat buku..terutama buku matematik. Tapi ni option dikira 'out' sebab dia ada berlambak dan...dah tak jadi special kalau jadikan present.

Next option, MAINAN. Tapi dah tak boleh bagi soft toys dan teddy bear. Too much at home. Sampai bilik I pun jadi mangsa,okay.. Mangsa tempat penyimpanan anak-anak dia.

Susah jugak nak pikir hadiah yang sesuai. Plus, nanti bapak lagi bagi.. bestnya jadi adik bongsu ni. Sekarang dia dah tahu kakak dia dah kerja,lagi la dia nak hadiah. Cuma satu je,jangan dia request nak tab ke ipad air ke..yela kan..kalau bapak tak bagi,pada siapa pulak dia cari nanti..

Ohhh,  better pikirkan jugak present mummy dan Awie..

Please korang...ada idea tak..

Penulis yang buntu untuk beli hadiah adiknya,

ANISA ANUAR
xoxo

Sunday, February 23, 2014

Is there any promises should I need to fulfill?


Hey guys...and to those who read my blog.

So,what's up with my post anyway.. It is nothing personal, just what it's being in my mind lately.
For the story, actually I did fulfill one of my promise yesterday 
which is to take the January Birthday Boy to eat at Chillies. 
Then, I was wondering myself what other promises that I haven't fulfill it yet.

Frankly, I don't like to make promise.
It is like we have "debt" with someone...or we being "tied up" with those promises.
I know not promise is a bad promise. Good promises is that can change you into better person.

I just remember there is one promise that I do with my friend,
"if my result better than yours...you should treat me at least lunch.."
 That promise I made it...almost *count with fingers*
6 YEARS!!!! Ohhh goshhh..
Then, I have this one promise that I will NEVER and EVER fulfill it.
Why? Because that friend of mine was passed away 3 years ago.

So, how serious are you for those promises that you had made..
Is it like "verbal agreement" or "life-to-death agreement"?
One thing that I want to change is to think before make those promises.
Can I fulfill it without being "eaten" with those promises?
And I should write somewhere (usually I refer my Diary) what are the promises that I made that day..

This is what I've being thinking...Feel released to write here..

With lots of love from the writer,
ANISA ANUAR xoxo

Thursday, February 20, 2014

Accidently Delete the comment


Hey readers.. I would like to apologize that
I've been deleted a few comments at my blog.
Actually I want to delete the spams but then...
I was accidently delete it...waaaaaaaa~~~
 
For those who have comment it, I would like to say I am so sorry...
still keep comment at this blog.. Don't be scared.
I am not that evil person anyway. I am so pleased with the comment.
It just the spam that might..I don't know how to express it...
 
"Please forgive me~~~"
 
 
Sincere from the owner of this blog,
Anisa Anuar

Clinic - Am I Sick?


Hey my dear blog. What a hectic week for me. Based on my post title,so...am I sick? I went to clinic nearby my workplace to check on my condition. Let me get through what happen to me.

The night before I was barely slept. I felt so uncomfortable. Until now actually..but still try to hang on to it.
I made drastic decision to see a doctor and tell me what's wrong with me. Just my way rather than do nothing,right?

Wait for my turn which actually I was the only patient at that time. I came in to room and let the doctor do the work. Then,the doctor told me this..

"You feel uncomfortable isn't it? There's no wax but the inner part is in wet and there's no big issue"
So could you guess what is my sickness? If you guess, ear problem..then you are right..

In my terms how I want to describe this... I feel that my ear already have their own "bass" sound system. When I speak,I feel like I am shouting but it turn out...my voice actually a bit soft to be heard by others.

And...thanks to the lovely doctor,give me antibiotic instead of liquid droplet to be put in the ear. So,for next week...I need to do the follow up..if this problem do not get any better.

Have you feel the same sickness too?

That's all from me.
With love,
Anisa Anuar

Sunday, February 16, 2014

My Lazy Weekend

Hello everyone. It's good to write something today. So, how is your weekend? Ohh I am using present tense because it's still weekend. For me, it just lazy weekend. So,what do i do on this lazy weekend?

Let see...Don't worry I won't go into detail. I eat and then watch tv, do some chores..and then eat again..AND sleep sooooo late but wake up quite early. My point is my weekend all about ME!!! Hehehe~~ okay sorry for the excitement tone there but it seems I'm quite busy huh?

Usually,for weekend I have plans,my social plans...either be with my family or friends. I always go out and do something out there. As for this week, I focus on myself. Maybe some might thoughts, "awwwhhh,she's alone...pity her" but for me..I do need time to be alone. Why? Sometimes, I forgot to focus on what I want, just being me.. It's good to have "refresh" button.

How about you guys? Have lazy weekend too? That's all from me. Toodles~~ *wave hand like a princess*

Sincerely,
From the writer of this blog, ANISA xoxo

Monday, February 03, 2014

When only me at the office

Hey everyone. CNY is here and it is also mean that I am going to be alone at the office. Why? Because all my officemates are chinese. They will use this celebration to be at home for sure.

The thing is...when just me and the furniture,PC and documents feel quite okay for me to do work actually. Some of other department came along and said how lucky I am that I can do like my own office..hahaha in my dream.

No emails,phone call..quite alone some at the time.. So, I do turn on the music,avoiding me to be sleepy.

How about you guys? Have been in the same situation like mine?

With lots of thoughts,
ANISA xoxo

Saturday, February 01, 2014

Tweet-tweet dengan unknown


Hey semua.. Hari ni nak menulis pasal tweet ni..
Dah lama dah berlaku cuma kali ni baru ada kesempatan nak menulis.
Macam ni la, biar print screen yang menceritakan segalanya


kalau tak paham apa yang berlaku, meh saya ceritakan..
mula-mula dia tanya sesiapa ada buku 
"A Series of Unfortunate Event"
masa nampak tweet tu...saya agak excited la..
sebab buku ni agak rare nk jumpa peminatnya.
jadi, saya tweet yang saya ada beberapa buah buku.
then, dia straight forward kata nak beli buku tu..
masa tu, memang tak terpikir langsung nak jual
buku ni dah lama tak ada kat Malaysia..so far memang dah tak nampak dah buku ni.

Saya pun jujur la,cakap saya tak boleh nak let go..
tapi kalau nak tukar or pinjam, 
saya amat berbesar hati nak buat
tiba-tiba saya dapat tweet macam ni


rasa terkedu sangat, I was like "why this person so harsh"
saya faham yang dia nak beli buku tu..
tapi rasanya boleh cakap elok2..
lagipun mungkin saya pun macam tak paham bahasa kan..

bagi side saya, seriously saya dah kumpul buku ni 
sejak sekolah lagi.
dan untuk let go buku...agak susah untuk saya..
but who knows maybe I might change my mind..
as I was saying, terkedu la dengan tweet ni. Sejak tu,
kalau ada nampak yang ada sama interest saya tak rasa excited nak tweet.
Just pandang je tweet tu..takut kalau macam ni terjadi.



ni la buku yang saya maksudkan.
tujuan nak post kan ni..bukan nak meroyan cakap salah budak tu.
salah saya jugak sebab tak paham apa kehendak dia,
yang saya sibuk macam nak berurusan tu kenapa..
kita kan ada manners,boleh cakap dengan baik. 
Cuma berhati-hati la bila tweet ke atau post apa saja.
Jaga kata-kata yea...pengajaran baik untuk saya
 untuk tidak terlalu
excited bila jumpa orang yang minat sama.

Post yang panjang dari biasa daripada saya,
ANISA xoxo

Rahsia Kekal Remaja

Alhamdulillah diberi kesempatan untuk terus dan terus beri manfaat dengan pelbagai cara kepada ramai orang. Ternyata bukan mudah tetapi Ni...

Cerita Panas Blog Minggu Ini