Friday, February 15, 2013

Apa saya cari bila beli buku novel?


Assalamualaikum semua...ohh hai jugak.. Sejak dua menjak ni, layan novel-novel yang ada kat rumah ni.. Walaupun sekarang dah tak pandang buku novel gara-gara ada e-book ni...tapi..bagi saya lebih suka baca buku tu sendiri walaupun ada e-book.. Jadi apa yang saya cari bila baca buku...???

1. Saya tak ada spesifik pengarang yang saya minati.. Malangnya.. Tapi kalau dah minat, walaupun bersiri...saya beli la.. Tipu la kalau saya tak layan buku J.K Rowling..Walaupun lambat dari peminat yang tegar..tetap layan..

2. Kalau cerita tu guna watak nama saya.. alahai... hehehe bak kata orang, lebih menjiwai la konon.. Walaupun watak sampingan...tapi lagi best kalau watak utama..

3. Baca sinopsis buku tu...dan ada kena-mengena dengan diri sendiri.. lagi cepat rasa nak baca..

4. Menang banyak award...ada pengiktirafan.. tu pun boleh tarik minat nak baca..

5. Bila novel tu di-adaptasi..jadi filem atau drama...tapi pelik, nape saya tak terlayan cerita Setia Hujung Nyawa.. ohh, jangan salah paham..bukan tak suka cerita tu..cuma waktu penyiaran la kot yang tak berapa nak mengizinkan..

6. Lebih pada novel English dari Melayu.. ada jugak novel Melayu, tapi banyak lagi English...mungkin sebab pengaruh mummy saya la ni.. 

Saya belum pernah cuba baca buku non-fiksyen.. Nanti ada masa nak baca la.. Harap saya boleh bacanya sampai habis..kalau tak...buku tu yang baca saya nanti...


Post a Comment

"Comeback Giveaway by Raydah Alhabsyi"

  It seems like very lonnngggggg time for me not to join giveaway. So, I must say....lucky for Raydah to have me join your giveaway. ...