Tuesday, January 02, 2018

Bye 2017 and Hello 2018 for Anisa Anuar official blog


Hi semua. Ambil kesempatan dalam post ni nak ucap terima kasih sepanjang 2017. Segala keringat dan gelak tawa tidak akan ku lupakan sampai bila-bila. Nak recap apa yang jadi 2017, aci tak?

  1. Maira umur setahun (13 April 2017), esoknya Tok Ma meninggal dunia. Al-fatihah. Lusanya, Ayahcik kahwin.
  2. Raya 2017 di Kelantan. Suasana berbeza sangat sebab ketiadaan Tok Ma.
  3. Career - accept challenge jadi trainer. Ajar office mate create blog.
  4. Home tuition - mengajar dalam 11 orang. Pencapaian English PT3 - 2 orang dapat A, 5 orang yang lain lulus.
  5. Bisnes - kek lapis Sarawak, Stokin Soka (start September 2017) , mainan baby& toddler, Personal Shopper (Madre Collection sempena Raya), Myfa Hair Serum (start October 2017) dan Jannah Cosmetic agent (start November 2017). Fuhhh, bukan mudah nak buat nama dan brand sendiri. InsyaAllah akan ada progress bagi tahun 2018.
  6. Jalan-jalan : Bukit Tinggi, Cherating, PD, Pulau Pinang. Alhamdulillah diberi kesempatan untuk kesana.
  7. Finance - complete Money Challenge 2017 for Kids. Buat untuk Maira. Gigih nak completekan jugak. InsyaAllah boleh teruskan lagi tahun 2018. ASB online pun dah buat. Komitmen sikit je lagi nak setel. Fighting!! ke arah bebas hutang.
Alhamdulillah dari tak ada idea nak listing, akhirnya dapat jugak buat ni. Rasa macam ada lagi, tapi cukup la ni. Menunjuk ke ni? Tidak lah, cuma untuk buat rasa untuk beringat dan sentiasa dan sentiasa bersyukur dengan apa yang ada. Nape tak buat listing yang part sedih-sedih? Takmo lah. Simpan sendiri lagi baik.

Sebenarnya ada satu lagi harapan....

 
cuma nak dapat 50kg, itu je. And of course, sihat walafiat.
Post a Comment

PENCARIAN BLOGLIST DECEMBER 2018 OLEH AIRAH SYAHIRAH

Hi semua. Hari ni ada kesempatan nak join bloglist. InsyaAllah ada kesempatan lagi Nisa akan blog-walking la ea. Nisa dapat tahu pun dari b...

Cerita Panas Blog Minggu Ini