Friday, May 06, 2016

Perlu make-up

Teringat bila tengah meeting group untuk planning,

"Nisa lain la muka awak hari ni..."

"Ehhh yeke... Tapi tadi memang ada pakai CC Cream Ed Pinaud"

Terbaca artikel viral pasal suami ngadu isteri tak berseri lepas kahwin. Apa-apa pendapat tu takpe. Masa baru mula kahwin, ada berpesan

"Mentang-mentang dah kahwin, tak yah nak melawa ke.. Bukan kena bersolek untuk suami ke.. "

Tapi kita sebagai Wanita bukan nak kena melawa sebab lelaki je. Penampilan diri, keyakinanan diri.. Kadang-kadang tak perlu cakap banyak, penampilan yang outstanding pun cukup..

Lepas ni dah jadi team mak-mak kena lagi pandai jaga.. Takmo la dari jauh orang nampak "Mak Mak sangat la kau ni..."

InsyaAllah walaupun ber-make up, masih berlandaskan hukum syarak.

Post a Comment

Holiday Trip @ Residence Inn, Cherating

Hi semua. Akhirnya berkesempatan nak menulis kat blog.  Trip 3 Hari 2 Malam sememangnya seronok buat kami.  Plan nak ke Cherating, ja...