Thursday, February 10, 2011

citer disebalik post 10 feb


ini citer sebaliknyer.. sebelum cuti mid-term, aku tdo bilik kak odah( nurraudhazainal.blogspot.com) malam nyer tu.. before tu,aku kuar dgn kak odah makan kat barra sksyn 7. mcm biasa la dia makan kat sne makan nasi kandar. ok2 ni dh lari topik ni. mcm ni la, lepas bngun subuh aku decide nk balik umah sewa aku lepas tu.. yea la kelas pkl 10.30pg kn, so ada la mse aku nk gosok bju ke hape ke..tunggu pnyer tunggu bas kn..aku naik la dlu bas uitm,sbb aku taw bas 604 senang dpt kat seroja. Dh sampai kat seroja,lepas tu terus la naik bas 604. dh aku naik kn..awal2 pagi mne la ada bdk naik bus ke arah sksyn 7..
drebar bus tu pun pelik,,"adik..ko nk g ke mne?, xde kelas ke??"
aku jwb "owh..xde la..malam td tdo bilik kawan siapkn assignment" tersengeh2 aku time tu.
"owh ada assignment ek,xpe2 ni nk balik umah sewa ke?" tnyer drebar bus tu lg. assignment la sgt tp...aku nk siapkn proposal event aku sbnrnyer...buat last check..haa lg 1 setelkn report induction INSTATS...
"aah kelas lmbt skit. lgpun xmandi lg xkn nk g kelas mcm ni" (time tu aku terpikir,npe aku jujur sgt ckp aku xmandi lg,ngokngek btol)
"owh..ok2 hahaha nnt saya antakn adik ek"
so pertama kali aku tgk mcm ne sshnyer drebar bus 604 nk amik bdk2 uitm dr sksyn 7 kelas pagi2..paling ramai kat area pusat komersial tuh..penat gk jd drebar..ok2..so,,sbb ramai sgt penumpang so pasal aku drebar tu dh lupe..ttbe dia toleh kepala dia ke arah aku..muka dia mcm ckp "adus lupe lak aii.."
aku pun bg sign la ckp "xpe2 saya ok,,xrush mne2"
pe lg tawaf la aku 1 uitm lg sekali..2 kali je round..
dh sampai area rumah aku,,mmg time kat bas tu aku sorg je.
dia ckp la "adik,sorry ek lupe anta td.."
aku jwp pe taw,"xpe la...kirenyer saya jalan2 satu uitm,so xpe2.."
sejak ari tu mmg drebar bus tu cam muka aku lah...hahaha...
yg xle bla la kn,,plan aku nk balik umah dlm pkl 7 lbh sampai umah pkl 8.30
dlm hati aku,,aku ckp "baik aku jalan je td,,knfm aku sampai cepat..dpt gk aku exercise..bazir masa aku.."
tp nak kasi positive kn diri, "xpe la..aku dpt mmbr bru..drebar bus pun ok pe..at least aku berinteraksi dgn org"
pengalaman yg agak menarik bagi aku untuk semester 4 aku ni...<enjoy =p>
Post a Comment

Rahsia Kekal Remaja

Alhamdulillah diberi kesempatan untuk terus dan terus beri manfaat dengan pelbagai cara kepada ramai orang. Ternyata bukan mudah tetapi Ni...

Cerita Panas Blog Minggu Ini