Monday, May 04, 2020

Pengalaman jadi moderator | online version

 
Hi semua. Hari ni Nisa nak share pengalaman Nisa jadi moderator dalam salah satu initiatif event office. Nisa merupakan salah seorang ahli jawatankuasa di office untuk buat aktiviti yang boleh buat officemate buat luar daripada kerja. Sepanjang PKP, kita buat simple survey macam mana bekerja semasa PKP. Kebanyakkan officemate yang newly in parenthood , mereka struggle untuk seimbangkan kerja dan keluarga. Jadi Nisa dijadikan orang yang menggerakkan sesi untuk sharing dibawah Women In Nielsen (WIN). Nisa menggerakkan dan pada masa yang sama ditugaskan jadi moderator. Sebabkan Nisa juga seorang ibu dan nak cari yang lain dalam online mungkin makan masa.
 
Semua berjalan dengan lancar dalam masa 30 minit dan bersama Nisa ada dalam 4 orang moderator. Mereka boleh dikatakan ada peranan masing-masing bagi department mereka. Nisa rasa terharu sebab mereka sanggup meluangkan masa bersama untuk berkongsi.
 
Sebagai moderator, Nisa sediakan beberapa soalan dan ada yang tolong review soalan untuk jadikan lagi bermakna.
 

Question
1. What are your tips to work from home with kids?
2. How to balance between your office and home task?
3. Share with us a funny incident that had happened during your call/meeting throughout this MCO/lockdown.
4. What can we do to make sure that we stay focused and committed at work while still being and happy and satisfied working from home?
5. What do you enjoy most about working from home with the kids?
6. Any advice for all the parents during this pandemic situation?
 
 
 Benda paling Nisa risau waktu ni sama ada tersasul takpun sesi akan jadi terlebih masa sebab tak boleh kawal presenter dengan audience. Ternyata sekali apa yang Nisa fikir tu tak berlaku pun, alhamdulillah semua seperti berlaku dengan baik.


 
Nisa belajar banyak benda dalam sesi tu. Idea baru macam mana nak balance kan kerja dan rumah. Mana keutamaan dan bila nak set kan limit kerja dan hal rumah. Tak lupa juga rasa bersyukur bila boleh work from home semasa PKP berlaku. Semoga kita semua boleh biasakan norma baru ini.
 

8 comments:

  1. terbaiklah. pengalaman baru kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah walaupun mcm paksa rela tapi berbaloi

      Delete
  2. hehe tahniah sis. ada orang yang benda2 macam ni gemuruh siap blank.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  5. tahniah nisa, pengalaman yg bermakna tu

    ReplyDelete
  6. wow! ohsem.
    ofis aida langsung xde live telecast tau.
    memasing dgn keje sendiri.

    ReplyDelete

thanks for the comment(s) and enjoy to read more

Masak - Masak PKP by Anisa

Hi semua. Hari ni Nisa nak share gambar yang Nisa masak waktu PKP ni. Boleh katakan mostly masak tapi ada jugak request nak tutup dapur seh...

Popular Post