Dah lama patutnya buat

Hai.. salam semua.. dah lama patutnya nisa resign..tapi kenapa stay lagi? Rasa nak resign datang selepas kahwin. Sebabkan environment memang tak bagi nisa grow sangat.. grow yang macam mana? Dari segi value of work & skills. Dah 3 tahun tapi still the same. Dari I am the only person in the department sampai la dah ada team.

Nasib nisa ni jenis tak kisah dan boleh buat hal sendiri. Tu boleh katakan kelebihan nisa. Hati kental pun iye jugak. Apa boss cakap take that as progress on working. Itulah asam garam bila bekerja. Politik kerja tu pun normal. Taknak la cerita hal orang. Better focus on myself.

Bila resign? Tunggu surat keluar. So..next plan? Banyak sangat. Berserah pada Allah sebab Allah lebih tahu mana yang terbaik. Post ni bukan nak menakutkan orang yang nak baru bekerja. Better experience sendiri. Lain orang lain journey. Jangan sebabkan cerita nisa korang taknak kerja pulak. Yang penting TAHU apa yang korang mahukan. Sebab tu nisa TAHU apa nisa nak.

Hasil nukilan,
Anisa ♡♡

2 comments

Popular Posts