OPKIM Program Anak Angkat di Taman UPC (moment)

10 Jun 2011,Jumaat- berkumpul kat Fakulti Pergigian around 8.30pagi tapi aku sampai dlm 7.45pagi..mcm ne leh sampai awal,,hehehe effort sendiri la..ini 1st time event yang student tggu bas datang..a big applause for all of my friends. pukul 9pagi dah naik bas..ke mana kami pergi? Taman UPC,Ayer Hitam,Batu Pahat. ini jugak 1st time antara jauh dalam johor. dlu g rumah pengetua samura je paling jauh.. dalam bas duduk dengan wani budak aktuari. dh lama kenal dia ni pun,time KPO lagi. so,for this event makin rapat la. bersama2 yg g jgk hanis,dia ni la beriya2 ajak kitaorg g opkim ni. mula2 ada jgk xnk g,tapi dari ddk kat umah,xbuat pe2 baik g jgk kn..ada la singgah kat R&R Pagoh. makan mee rebus kat situ dgn hanis dan wani.. sampai kat Taman UPC dalam pukul 1ptg.. sbb aritu ari jumaat dak lelaki g la solat jumaat,yg pmpn wat hal masing2. start pkl 3ptg start event perasmian.. then,the moment that kami semua nanti2kn..pembahagian ke keluarga angkat. dah la xkenal antara satu sama lain,kalau dpt serumah tu dgn kawan molek sgt la kn...time tu mmg tawakal habis la.. yg rasa kelakar lak..nama aku yg last diaorg announce,mula2 pkr..
"aahh sudah nama aku xde dlm list ke? baik aku balik je"
at last ada jgk...duduk rumah Puan Salmah dgn En.Karim..mula2 tu janggal la jgk kn..ha,lupe lak aku nyer 'adik' angkat yg sama2 join program ni nama dia yati...tu la 1st time jgk aku kenal dia.. dia baik, byk jgk ckp...tapi bila dia dh dgn geng dia,bertambah la byk ckp...
so,dh dpt keluarga angkat tu...mmg janggal sgt2..bila perkenalkan diri,kami decide pggl Puan Salmah tu,MAK...mula2 xbiasa jgk nk pggl..alarh kejap je..malam tu jgk leh adapt... time santai2 tu tanye la pasal latar belakang family mak..baru taw family angkat aku ni,anak2 dia semua boys. nasib time kami datang tu,anak2 dia xde. umur 'adik-beradik' angkat kitaorg; 24tahun,21tahun,14tahun. mak baik sgt.. malam nyer g surau tapi aku tak g..kne tolong kat dapur la (rewang2)..

perghh kat dapur,byk lak citer nyer...mula2 topik pasal menopause(aku pun xperasan),lepas aku ckp "tadi citer menopause skng citer lain..." dan sedar xsedar,citer menopause jadi ending kitaorg nyer perbualan...abis semua org yg kat dapur tu gelakkn kat aku..blushing abis aku time tu..
ada yg satu lg interesting,ada sorg mak cik ni,aku lupe giler nama dia..tpi igt la apperance dia...dia ckp,"aku xle nk amik anak angkat utk kali ni,ko mcm xtaw je anak2 aku ni kn satu kepala...dua2 anak aku lahir 14hb mei" 
terkejut kot aku dgr,then aku angkat la tgn,"mak cik,saya lahir 14hb mei"
"xcaya la...ye ke? bak sini i/c ko" makcik tu ckp..
aku bagi la. semua orang terkejut time tu...
"mana leh aku xperasan ada yg lahir 14/5...elok sgt la tu...tiap2 tahun aku ada anak semua lahir 14/5.. 23,22,21..ha,ko melengkapkan la family mak cik..pasni ko ddk dgn mak cik" mak cik tu cakap. abis bertambah riuh dapur tu..aku mmg xle nk lupekn pasal ni..

lepas tu,makan2 dlm dulang..teka makan pe...NASI AMBANG. pernah makan time samura dlu,so xde la pelik sgt. after makan,teruskan program dgn anak2 kat taman tu...so,aku amik group darjah 4 sampai 6,(dlm hati aku...baya aslam je..senang la)..sebenarnyer xsenang..aku giler kagum kat family2 yg dapat control anak2 diaorg ni...penat melayan,tapi best la..bersama2 yg group aku sofia dgn izzati(bertambah lagi kawan)....target ada sorg budak kecik ni nama dia arif, not bad for standard 6 nyer boy...hehehe nasib baik dak kecik..abis event pukul 11malam..mak aku tunggu sampai abis event,terharu betul la time tu..mne x nyer umah jauh dari dewan..so,balik sama2 la..balik baru jmpe dgn ayah..paginyer ayah kje..malam baru leh jmpe..borak2 sampai pkl 12 lbh...then tdo,,siyes selesa kat umah tu..
Post a Comment

Popular Posts