Friday, December 28, 2018

Bateriku.com, my life saver



(Bunyi start kereta yang sendu)


"Aaa...sudah..apa hal pulak kereta ni tak boleh nak start ni?" cuak betul bila jadi macam ni. Muka biru, macam ayam berak kapur. Nasib baik selang beberapa minit, kereta still boleh start dan selamat sampai di rumah.


Kejadian yang sama berlaku selama 2 hari. Sepanjang perjalanan nak ke office, berdoa banyak-banyak hopefully kereta tak buat hal. Selamat sampai di rumah atau office. Itu je penting. Dah kita pun perempuan, pape jadi kat kereta kat tengah jalan...Huishhh, mintak dijauhkan.


Lepas citer kat husband, dia suggest "Apa kata try guna bateriku.com?"
Dalam hati, "pernah nampak billboard dia kat jalanraya hari tu.."
Bermulalah sesi Google Bateriku.com dan terus whatsapp adminnya.


Long story short, untuk guna khidmat Bateriku.com perlu 2 jam sebelum mereka datang pada kita. Kenapa 2 jam? Nak cari runner yang dekat dengan kawasan kita. Cepat diaorang cari runner yang available, lagi cepat diaorang datang ke kita la jawabnya.






runner datang kat parking lot





Kita cuma bayar bateri dia je. Boleh bayar credit/ debit (online transfer) ataupun bayar cash.
Senang sangat. Setakat ni Nisa cuba untuk area Kajang (kereta ayah pun kena tukar bateri) & area PJ. Kiranya semua tempat boleh cover. Johor, Melaka semua negeri ada ni.


Nisa bayar untuk bateri Honda City, bateri Amaron NS60R/L - original price RM240. Tapi Nisa just kena bayar RM220 (Price with Trade in Scrap Battery). Bayar untuk ni sahaja.



Service tiptop. Diaorang akan explain dengan baik pasal bateri kita tu.

Dah la diaorang datang kat kita. Bayar pun tak leceh. Service torbaikkk..
Nanti korang bagitaw semua orang ea. Sangat-sangat recommended.



No comments:

Misi bermula sekarang

Lately Nisa ada masak untuk family. Tak adalah terer mana pun tapi improve trial after trial. Menu selalu masak Sup brokoli, Sup ayam...