Monday, April 03, 2017

Bila boleh bagi bayi kecil kita suka kepada buku

Hai semua.. Hari ni tergerak hati nak menulis bab parenting. Sejak dah gelar ibu, perihatin tu dah lain. Betul kata orang, dah sampai stage tu kita sendiri akan tahu.

Jadi, bila boleh bagi bayi kecil suka pada buku...iaitu seawal yang boleh. Bila datangnya rasa anak kita itu perasan ingin tahu. Alhamdulillah sekarang ni pun banyak buku boleh dijadikan buku yang sesuai untuk mereka. Softbook, busybook..

Sebaik-baiknya baca bersama mereka. Minta mereka tunjuk "ini apa.. ada apa ni.."
Ibubapa juga ambil peranan isi kandungan buku tu. Bimbang tidak sesuai. Alhamdulillah kesedaran ramai orang sudah ada..terus pupuk dari kecil. 

Untuk anak saya pulak, hurmmm rasanya nanti kena ada box khas untuk buku2 dia je. Sambil tu meh usha buku yang boleh beli untuk anak seawal 3 bulan pun ada..


Jadikan membaca itu sesuatu yang menyeronokkan dan boleh memberi mereka imaginasi dan perasaan ingin tahu yang tinggi.
Post a Comment

I need your help | Email Spam

  Hi semua. Tengah buat clean up email macam biasa especially part (Spam). Sebabkan ni the only appear, jadilah satu kisah entry post unt...