Tuesday, November 06, 2018

Ibu kuat menyakat


Bila dah ada anak ni, lebih-lebih lagi dah 2 tahun banyak ragam nak kena layan. Baru la tahu macam mana ibu bapa kita nak handle kita. Not easy task. Dapat pulak ibu yang kuat menyakat, anak pun sama pandai menyakat kita balik. Hahaha macam kena batang hidung sendiri. Hadap aje la labu, anyway... seronok plus geram dengan si kecik sorang ni.


Pada yang kenal, ada yang tanya "why ha..your daughter macam overly attach dengan auntie dia and not you.."

Macam biasa ibu ada jawapan, "because I always say NO to her and her aunt always say YES.."

I don't mind pun, in fact later she will looking for me. That's one thing for sure. Definitely sure.
So, if you guys ada anak buah, sebenarnya role auntie and uncle ni sangat memberi impak taw. Sama ada korang jadi auntie or uncle yang garang ataupun yang super sporting dapat membantu dalam membentuk si kecil kita ni.

Keep it up to be awesome and always support them (especially on their emotion).

Daripada, ibu Maira yang masih belajar untuk menjadi ibu yang awesome.

No comments:

Mood Republik 2019

Hi semua. Nak share lepas join Mood Republik dekat MITEC haritu. Nak dijadikan cerita, Nisa join hari Jumaat. Apply Birthday leave dan maca...