Wednesday, March 20, 2019

Keletah Maira Arissa


Sedang ayah tengah melayan cerita Jurassic Park, si anak mula tertarik dengan rancangan TV.
Tapi setiap kali nampak kelibat dinosaur, Maira menyorok dengan menutup muka menggunakan bantal.
"Maira buat apa tu? Nyorok bawah bantal tu.."

(jari telunjuk point ke TV sambil muka sorok bawah bantal)


"Takut ke dinosaur tu? Kan Maira dah jumpa dinosaur hari tu.."
(menyorok lagi.. dia ingat dinosaur cari dia agaknya)

"Takut la ibu...tukar,tukar..."
(Disuruhnya tukar channel)

"Ayah nak tengok bagi la chan ayah nak layan..."

(tiba-tiba keluar kelibat sekumpulan dinosaur, Maira tutup mata guna tangan comel dia)

"Gi duduk belakang ayah..dinosaur tak nampak ya (Maira) nanti.."


Sambil habis cerita okay duduk situ..




4 comments:

Abam Kie said...

biasalah tu. kanak2 masih punyai rasa takut biarpun kdg2 rasa ingin tahu tu meluap2.

Anisa Anuar said...

itulah tu...hehehee

dear anies said...

comel je gelagatnya ;-)

mamapp said...

Alolo taking dinosaurke.. comelnya dia

Mood Republik 2019

Hi semua. Nak share lepas join Mood Republik dekat MITEC haritu. Nak dijadikan cerita, Nisa join hari Jumaat. Apply Birthday leave dan maca...