Monday, April 03, 2017

Bila boleh bagi bayi kecil kita suka kepada buku

Hai semua.. Hari ni tergerak hati nak menulis bab parenting. Sejak dah gelar ibu, perihatin tu dah lain. Betul kata orang, dah sampai stage tu kita sendiri akan tahu.

Jadi, bila boleh bagi bayi kecil suka pada buku...iaitu seawal yang boleh. Bila datangnya rasa anak kita itu perasan ingin tahu. Alhamdulillah sekarang ni pun banyak buku boleh dijadikan buku yang sesuai untuk mereka. Softbook, busybook..

Sebaik-baiknya baca bersama mereka. Minta mereka tunjuk "ini apa.. ada apa ni.."
Ibubapa juga ambil peranan isi kandungan buku tu. Bimbang tidak sesuai. Alhamdulillah kesedaran ramai orang sudah ada..terus pupuk dari kecil. 

Untuk anak saya pulak, hurmmm rasanya nanti kena ada box khas untuk buku2 dia je. Sambil tu meh usha buku yang boleh beli untuk anak seawal 3 bulan pun ada..


Jadikan membaca itu sesuatu yang menyeronokkan dan boleh memberi mereka imaginasi dan perasaan ingin tahu yang tinggi.

Sunday, April 02, 2017

Vase Survey, dah cuba ke?

Hi Assalamualaikum semua.. Hari ni tergerak nak tulis pasal survey vase ni.. Nisa pun dah buat almost 2 months agaknya.. Masa mula2 tu ingat scam jugak. Tahu pun lepas Bapak sendiri share pasal survey ni. So Nisa direct email admin vase survey ni, nak tahu scam ke tak..

And for this nak masuk 3 months participate, boleh la dapat geli2 duit masuk ke akaun. Bagi saya tak salah nak join. Apa salahnya guna kuasa pendapat korang and dapat reward. Biasanya akan dapat email, ada survey kena jawab. Tak sampai 3 minit pun dah setel jawab.

Lagipun dulu belajar Statistik kan, so survey ni kiranya is in my blood. Okay serious pulak Nisa ni..

For those nak sign up, boleh ke https://getvase.com/?referral=y8aops



Terus sign up ea.. yang keraguan tinggi especially bila mintak nombor akaun, tak payah sign in.. why? Hehhe just bazir korang je.. Paham perasan korang untuk rasa insecure.
Nisa tanya admin scam or tak sebab bila mintak nombor akaun. And until now boleh la belanja buat makan tengah hari. Bila syukur yang sedikit, yang banyak akan mendatang.. InsyaAllah..

Selamat mencuba you guys.. let your voice been heard.. tidak ada sekecil pendapat yang boleh buat impak jadi gergasi..


Jannah Cosmetic Meet & Greet

Sabtu yang lepas, 9 Disember 2017 diberi kesempatan dan rezeki untuk join Jannah Cosmetic meet and greet. Dapat belajar banyak perkara ...

Cerita Panas Blog Minggu Ini