Sunday, February 12, 2017

Minimalism challenge : let go of my things

Minimalism challenge ni dimana kita nak mengurangkan space yang ada dirumah tu. Bunyi macam senang tapi tak sebenarnya. Kenapa?

Nak let go of things yang dah more than 6 months tak pakai..ohhh tu antara ciri-ciri yang kita boleh setkan.. betul tak..instead tak guna apa kata let go and bagi orang yang nak. Jadinya Nisa pilih carousell dengan mudah.my nak lrt go kan...tak senang orang nak just pilih..

Jadinya ni antara item nisa nak let go. Harga reasonable dengan dah include postage tu. Condition semua tip top. Kasut tu just 2 kali je pakai. Nak let go sebab not my style. Masa beli sekadar nak cuba, iyelah kan dah bekerjaya tapi tah macam takde connection dengan jiwa ini.

Yang lain just nak kurangkan ruang je. Yang partition tu never used. Gatal beli. Hahaha time tu jahil bab membeli ni.

Okaylah ada apa-apa boleh email anisaanuar@gmail.com atau komen je kat post ni. Dah sold item tu akan Nisa update ea. Terima kasih semua.


Monday, February 06, 2017

Sejak tu..

Bermula dengan post twitter, ramai friendlist Nisa yang share...dan kita bagi pendapat yang kita setuju dengan statement ni.. then end up kawan kepada kawan up komen yang dia tak setuju dengan statement sampai cakap kita as parent bangang bawak baby ke kedai mamak..

Hmmm...nak buat macam mana, dah selera makan itu je..lagipun hakak ni tak ada la nak makan mall selalu, fast food ke...nak masak kadang-kadang tak larat..ada tu nak makan pun tak sempat as banyak benda nak buat..

And ever since that day, tak pergi kedai mamak..as tak stay situ. Still makan but tapau.. nasib la weekdays keluar jugak dari rumah, mau grouchy jugak si kecik ni kalau terperap kat rumah.

Call me EMO because I am...memang tak perlu nak puaskan hati orang..cuma my style I will do it like real.. don't worry tak lama pun, lepas ni pergi jugak kedai mamak..

And for smokers luar sana, nanti kena tegur...terima je la.. bukan baby je takleh bau asap rokok, orang tua dan orang lain pun..sama-sama respect. Jangan dah parah, baru nak say sorry..time tu dah takde makna..

Daripada,
Ibu yg suka pergi kedai mamak..and that's my 'selera'


Sunday, February 05, 2017

Amboi tak share ea - CMW

Tiba-tiba dengar "krup, krap..krup, krap.."

Mana datang bunyi tu.. macam familiar sangat bunyi ni..tapi kelibat datang dari mana tak jumpa-jumpa.

Senyum kecil diri ni bila nampak si abdul aziz ni makan..ohhh ni Cookies Most Wanted yang Nisa bawakkan tadi.

"Aziz...tak share ea dengan orang lain..dah nak habis aziz makan nieh.."

Buat muka innocent hahaha..muka kantoi like 'I am so busted' lepas tu Nisa buat annoucement "kakak semua..meh rasa sikit cookies most wanted dah nak habis aziz makan ni..."

I guess next time I need to bring some more.. reaksi aziz memang priceless..


Rahsia Kekal Remaja

Alhamdulillah diberi kesempatan untuk terus dan terus beri manfaat dengan pelbagai cara kepada ramai orang. Ternyata bukan mudah tetapi Ni...

Cerita Panas Blog Minggu Ini