Posts

Showing posts from January 8, 2017

Coklat memanjang kat ofis

Image
Minggu lepas memanjang aje dapat coklat. Australia mari... syok kan??
Siapa yang bagi? Yang pasti bukan husband walaupun dia kerja base kat Australia.
Trainer kat tempat kerja yang bagi. Semoga dimurahkan rezeki selalunya..
Sebenarnya coklat tu cara dia nak ajar buat sampling method. Kalau belajar statistik mungkin pernah dengar dan belajar.
Kerja Nisa kena buat kira-kira contoh ea... untuk merangkumi central region macam mana nak represent..taknak berat sebelah. Result tak accurate lagi. Hahaha okay rasanya ada dah kerut dahi membaca...tapi tu lah nak implikasikan guna coklat tu...hebatkan statistik ni..

I feel blessed for everyday I work there..

Review My Turkish House

Image
Hai semua. Macam biasa untuk spontaneous plan makan-makan dengan kawan. Kali ni kami pergi My Turkish House, tahu pun dari facebook Rizal Hakimm.

Jadi base on alamat tu, waze terus ke Medan Selera Pandan Jaya pada yang tak familiar dengan tempat ni. Kedai ni berdekatan dengan Maybank. Ingat nama kedai taw, nanti tercari-cari pulak korang.

Okay semalam Nisa order Grill Chicken Cheese. Kita yang yan order yang lain terliur beb. Jap ea, nak bagi gambar ni...

 so boleh dikatakan makanan sedap and puas hati dengan price. Suka dengan service, lepas dah settle semua dapat makanan ada yang akan tanya, "semua okay kan?"
kiranya yang pastikan semua dah dapat.

Paling orang nak makan kat sini, Pizza Sampan. Alamak time tu tak sempat nak snap gambar, ramai yang bedal siap-siap. Tak pe korang cari ke, kat instagram kedai ni ada yang upload. Gambar customer yang datang pun nanti ada featuring dalam instagram diaorang. Masa datang, diaorang mintak bergambar tu...sporting sikit..bukan selal…

Minimalism Challenge - Cara Kami

Image
Tengah scroll Facebook baru-baru ni, kawan ada share pasal Minimalism. Mula lah rasa nak tahu lebih pasal ni. So long story short : hidup dengan barang kurang dari 100 item secara keseluruhan. boleh jugak kita panggil "Buangkan item yang tak diperlukan".

Boleh jugak refer pada website ni theminimalists.com
Korang pun akan cakap "Ohhh baru tahu pasal ni..."
Baru search, terus je aplikasikan. Sebab kalau tak nanti bertangguh aje.

Jadinya, untuk buat Minimalism Challenge ni lebih bermakna dan memandangkan beginner bab ni, pergi search lagi dan jumpa link ni 30-day-challenge

Jadinya, semalam dapat buat banyak. Antaranya:

1. place one item a day into donate box for next 30 days
dapat banyak sangat, bukan one item la technically.

2. Donate one bag of clothing to those in need
Alhamdulillah dapat jumpa satu bag macam tak tahu dah berapa lama tersorok je. Jadinya instead of throwing it, baik bagi je

3. Donate items you're holding on "just in case" (haven'…

Dapat Hadiah Penyertaan #tropikacontestselfie

Image
Biasalah bila dah jadi budak sosial media ni, selagi mana boleh join yang buat contest...harus join..
so this time around dari Tropika HQ

Syarat yang ditetapkan baby bergambar dengan si ayah...and mostly yang join of course yang mak-mak... kalau dapat green light dari ayahnya dapat la join, kalau tak...tunggu next contest la kot.

Alhamdulillah semoga dimurahkan rezeki lagi untuk brand Tropika dan insyaAllah mereka akan membesar di United Kingdom pulak tu. One of the trustee brand for me. Untuk Maira kan, mesti agak picky apa nak gunakan. Yang pasti sebab Nisa suka brand Tropika ni, mesra untuk baby and bau dia wangi sangat. My favorite recommend pada kawan will be Baby Hair and Baby Oil. Boleh tengok post yang Nisa ada review NI

Sesuai untuk kegunaan harian, jadikan hadiah pada kawan yang ada newborn baby. Boleh dapat tengok Tropika dalam Majalah PaMA.. Awesome kan?? Paling impress dah 6 tahun Tropika ni.



For those yang nak tanya lebih pasal ni, boleh terus message Nisa pada email : …