Sunday, January 15, 2017

ED PINAUD PERFUME - 3 SELECTION PERFUME


Koleksi ekslusif khas dari Paris ini lebih dikenali dengan jenama Ed.Pinaud. Sebelum buat list koleksi perfume Ed.Pinaud ni, boleh pahamkan perbezaan antara Eau De Parfum(EDP), Eau de Toilette (EUT) & Eau de colongne (UEC) SINI

Untuk Ed.Pinaud ada lebih dari 20 tapi Nisa akan buat selected beberapa je. Sesuai untuk kegunaan harian, hadiah kepada orang yang tersayang dan hantaran perkahwinan. Ed.Pinaud ini juga sesuai kepada mereka yang tak biasa memakai perfume kerana specialty utamanya bau perfume itu mengikut pH badan seseorang. Awesome kan... memang tak dinafikan kalau Nisa pakai mungkin berbeza sama ada bau kuat atau mild atau soft.

1) JASMIN BLANC (50ml - Woman)



Floral fragrance 
Fragrance features aldehydes, musk, acacia & rose


2) BERGAMOTE MANDARIN (50ml - WOMAN)



Citrus fragrance
Fragrance features jasmine, peony, amber, bergamot and mandarin orange

3) POMME FLEURIE (50ml - WOMAN)


Floral fragrance
Fragrance features fruity notes, jasmine and amber

Untuk Nisa, dah try kesemuanya...ada jadikan hadiah dan ada untuk hantaran haritu. Husband pun suka dengan bau ni...and kadang-kadang dia pun pakai jugak taw..bila dia nak personaliti outstanding but still effortless. 



Untuk pertanyaan lanjut untuk perfume ni, boleh whatsapp dengan Nisa (013-6436218) atau email pada anisaanuar@gmail.com

Saturday, January 14, 2017

Coklat memanjang kat ofis

Minggu lepas memanjang aje dapat coklat. Australia mari... syok kan??
Siapa yang bagi? Yang pasti bukan husband walaupun dia kerja base kat Australia.
Trainer kat tempat kerja yang bagi. Semoga dimurahkan rezeki selalunya..
Sebenarnya coklat tu cara dia nak ajar buat sampling method. Kalau belajar statistik mungkin pernah dengar dan belajar.
Kerja Nisa kena buat kira-kira contoh ea... untuk merangkumi central region macam mana nak represent..taknak berat sebelah. Result tak accurate lagi. Hahaha okay rasanya ada dah kerut dahi membaca...tapi tu lah nak implikasikan guna coklat tu...hebatkan statistik ni..

I feel blessed for everyday I work there..


Monday, January 09, 2017

Review My Turkish House


Hai semua. Macam biasa untuk spontaneous plan makan-makan dengan kawan. Kali ni kami pergi My Turkish House, tahu pun dari facebook Rizal Hakimm.

entah kenapa kat sini tak mau rotate
Jadi base on alamat tu, waze terus ke Medan Selera Pandan Jaya pada yang tak familiar dengan tempat ni. Kedai ni berdekatan dengan Maybank. Ingat nama kedai taw, nanti tercari-cari pulak korang.

Okay semalam Nisa order Grill Chicken Cheese. Kita yang yan order yang lain terliur beb. Jap ea, nak bagi gambar ni...

tadi edit dah rotate, upload sini jadi gini
 so boleh dikatakan makanan sedap and puas hati dengan price. Suka dengan service, lepas dah settle semua dapat makanan ada yang akan tanya, "semua okay kan?"
kiranya yang pastikan semua dah dapat.

Paling orang nak makan kat sini, Pizza Sampan. Alamak time tu tak sempat nak snap gambar, ramai yang bedal siap-siap. Tak pe korang cari ke, kat instagram kedai ni ada yang upload. Gambar customer yang datang pun nanti ada featuring dalam instagram diaorang. Masa datang, diaorang mintak bergambar tu...sporting sikit..bukan selalu kita famous..orang mintak nak bergambar.

Rate dari Nisa 4 out of 5. Ohhh by the way ada menu goreng-goreng jugak plus dengan western.. Tak macam goreng-goreng yang lain.

Sunday, January 08, 2017

Minimalism Challenge - Cara Kami


Tengah scroll Facebook baru-baru ni, kawan ada share pasal Minimalism. Mula lah rasa nak tahu lebih pasal ni. So long story short : hidup dengan barang kurang dari 100 item secara keseluruhan. boleh jugak kita panggil "Buangkan item yang tak diperlukan".

Boleh jugak refer pada website ni theminimalists.com
Korang pun akan cakap "Ohhh baru tahu pasal ni..."
Baru search, terus je aplikasikan. Sebab kalau tak nanti bertangguh aje.

Jadinya, untuk buat Minimalism Challenge ni lebih bermakna dan memandangkan beginner bab ni, pergi search lagi dan jumpa link ni 30-day-challenge

Jadinya, semalam dapat buat banyak. Antaranya:

1. place one item a day into donate box for next 30 days
dapat banyak sangat, bukan one item la technically.

2. Donate one bag of clothing to those in need
Alhamdulillah dapat jumpa satu bag macam tak tahu dah berapa lama tersorok je. Jadinya instead of throwing it, baik bagi je

3. Donate items you're holding on "just in case" (haven't use last 3 months)
Dah lama dah nak buat something tapi tah asyik tunggu je la, nanti ada tu sampai la rasa macam dah lama sangat. Dah offer kat family, tapi yang ada pun banyak so tu yang kes letak tepi. And for the record, baju ni still dalam plastik, since day 1 beli sampai sekarang for about almost 2 years (trip before kahwin) and this is where I said, "This is it. Must do something about it or else it might end up until 6 years from now that I won't do anything..."

terima kasih pada seorang hamba Allah ni tapau semua sekali

So my next plan is to declutter my shoe collection. Nisa ni jenis yang akan pakai satu kasut favorite shoe ni je dan kesian kat kasut yang lain, pakai sekali dua then masuk box. Ni kasut yang pakai sekali dua je. InsyaAllah akan dijual kat Facebook atau mudah.my.

Yang ni, all the progress dah tulis dalam diari. Seriously this is sooooo much fun. I choose to live less and ready to loving my life. Ada ke yang ada journey macam ni? Plese share story korang kat Nisa. I want to be inspire by your story. Mana lah tahu, ada kawan kita yang lain tengah baca pun sama nak minimalist kn..

I found my new hobby...

Anisa Anuar

Dapat Hadiah Penyertaan #tropikacontestselfie


Biasalah bila dah jadi budak sosial media ni, selagi mana boleh join yang buat contest...harus join..
so this time around dari Tropika HQ

Syarat yang ditetapkan baby bergambar dengan si ayah...and mostly yang join of course yang mak-mak... kalau dapat green light dari ayahnya dapat la join, kalau tak...tunggu next contest la kot.

gambar untuk contest and hadiah yang dapat
Alhamdulillah semoga dimurahkan rezeki lagi untuk brand Tropika dan insyaAllah mereka akan membesar di United Kingdom pulak tu. One of the trustee brand for me. Untuk Maira kan, mesti agak picky apa nak gunakan. Yang pasti sebab Nisa suka brand Tropika ni, mesra untuk baby and bau dia wangi sangat. My favorite recommend pada kawan will be Baby Hair and Baby Oil. Boleh tengok post yang Nisa ada review NI

Sesuai untuk kegunaan harian, jadikan hadiah pada kawan yang ada newborn baby. Boleh dapat tengok Tropika dalam Majalah PaMA.. Awesome kan?? Paling impress dah 6 tahun Tropika ni.



For those yang nak tanya lebih pasal ni, boleh terus message Nisa pada email : anisaanuar@gmail.com
InsyaAllah Nisa akan recommend kan yang terbaik.


Monday, January 02, 2017

3 Idea Menulis Diari

Alhamdulillah 2016 dah berlabuh tirai dengan begitu baik dan insyaAllah untuk tahun 2017 pun macam tu jugak. Kesempatan kali ni Nisa nak share idea macam mana nak start tulis diari pada yang tak pernah nak buat tapi nk buat...so it's a good year to start. As for myself, dah berbuku-buku Nisa buat... Antara idea yang boleh diisi dalam diari ialah:

1. Perkara yang tak boleh lupakan
Contohnya : hari ni first time tengok wayang sorang-sorang. Ceritakan dari macam mana ter-decide nak buat benda yang tak pernah nak dibuat dan apa yang kita rasa - excited? Highly recomended? Apa yang korang perasan waktu tu.. ada budak kecik meraung ke, ada kakak stranger tegur ke..cerita je...dalam diari takde limit.. tu kan diari kita..

2. List tentang diri kita
Contohnya : Perkara yang kita akan cakap "YEA" dan perkara yang kita akan cakap "TIDAK"
Untuk apa? Supaya kita kenal diri kita ni siapa. Kadang-kadang ada time kita lupa, apa yang kita nak sebenarnya dalam hidup..okay dan kita boleh pergi idea seterusnya...

3. Tulis Goal Setting
Boleh dalam bentuk bergambar, lukisan dan tulisan pun boleh. Buat dalam Quarter. Contoh
Quarter 1 (bulan 1 hingga 3) nak buat saving RM300 atau nak habiskan 2 buah buku.
Kenapa quarter? Sebab senang nak set target dan lebih berfokus.

Kita mulakan 2017 dengan 3 idea simple ni dulu..kalau ada yang request nak lagi, Nisa berbesar hati nak share.

Selamat mencuba ea semua..

Anisa Anuar


I need your help | Email Spam

  Hi semua. Tengah buat clean up email macam biasa especially part (Spam). Sebabkan ni the only appear, jadilah satu kisah entry post unt...