Posts

Showing posts from December 18, 2016

Sebelum 2016 pergi...

Image
Alhamdulillah sebelum 2016 melabuhkan tirai, Nisa dan suami jumpa dengan orang yang bertanggungjawab dalam memperkenalkan Plan Hibah kepada kami. Kalau diikutkan dah lama nak buat tapi masa tak mengizinkan. Dengan kami dijaga baik akhirnya unplanned appointment terjadi.

Boleh percaya ke sign up untuk Hibah ni? Sebenarnya Nisa sendiri dulu kerja background insurans...jadinya sangat paham kepentingan tu. Lagipun dah dengar ramai menjelaskan perkara ni - Facebook, kisah-kisah viral apabila si suami meninggal dunia tanpa tinggalkan apa-apa..dan seangkatan dengannya.

Sewaktu appointment tu kami berdua dengar benefit dan long-term plan ni. Kalau yang tak biasa dengan figure nombor berjuta-juta mungkin boleh nak pening bila dengar tapi ada figure yang make sense jugak. Tak nak cerita detail bab tu, bagi orang-orangnya terangkan.

The point is...I'm back on track for retirement saving plan. Sempat fulfill listing azam untuk tahun 2016. Nape tak buat ASB or Tabung Haji je?
I've done AS…