Posts

Showing posts from November 20, 2016

Cepatnya response bookcafe

Image
Bila dapat buku yang kita beli dengan online,  tengah belek-belek lepas tu nampak Ada blank pages. Apa korang akan buat?

Untuk kes Nisa, pergi tanya terus kat bookcafe. Alhamdulillah berjalan dengan lancar. Dan paling best, sekejap je diaorang setelkan. Fuhhh impress sangat-sangat. Dah la beli very good price, service tiptop... Aishhh memang patut beli lagi ni.

Boleh direct pergi ke FB Bookcafe untuk pinangkan mana-mana buku yang korang berkenan. Kalau nak Nisa jadi personal shopper pun boleh, roger aje..

Ber-Shell Out @ Stadium Kg Baru

Image
Salam semua. Sekarang shell-out ni dah trend, jadi Nisa tak terkecuali nak cuba sendiri. Itu pun lepas dengar bapak Nisa cerita sedapnya dia pergi shell-out. Aishhh Nisa ni pantang sikit bab-bab makan ni, mesti nak try.

Sebabkan bapak Nisa dah try kali ketiga dengan Nisa ni, so dia dah try semua flavor. Semua sekali ada 3 flavor - Curry Thai, Thai Spicy & Butter.
Kenapa bapak sampai 3 kali? Panjang cerita dia, tapi long-story-short 2 minggu ni dia sibuk menanda kertas SPM kat area KL (tempat meeting), entertain orang & kawan dia semua kat sini. And owner Stadium Kg Baru, kawan kepada bapak. Tu lagi la dia datang sini. Katanya jumpa kawan sekolah.

So back to the story, memang recommended. Price murah sangat, sedap kuahnya plus isi banyak. Ada bagi buah jugak tu. Tu portion 3 ke 4 orang makan.
Nasihat Nisa nak datang sini, better datang lewat petang pukul 6 lebih kalau tak nak sesak. Lepas maghrib je, full house tempat ni. Kat Stadium Kg Baru ni ada Yong Tau Fu, western, ayam g…

Bila dah tahu Ada anaemia..

Image
Sememangnya bila tahu Ada anaemia, memang jadi lebih Ambil tahu pasal ni. Pada  mulanya hanya syak kurang vitamin Atau Zat besi dari Zaman belajar. Asyik sakit je.. Waktu tu cuma fikir mungkin tak biasa berjauhan dengan family, tu mula nak sakit.

Kejadian sama berulang, bila dah dua tahun bekerja. Demam teruk, suspect denggi siap. Kena pergi KPJ Kajang Ambil darah. Surprisingly Ambil darah je kos rm300, Alhamdulillah waktu tu Ada insurance.

Dan bila mengandung, Dari start bukak buku pink Sampailah Maira lagi HB low saje. Waktu tu lah doktor cakap yang Nisa ada anaemia. Mula tu jugak search pasal anaemia. Boleh baca link untuk tahu tanda-tandanya.

http://www.curejoy.com/content/10-signs-iron-deficiency-2/

Doktor pesan Ambil supplement tambahan nak bagi extra energy. Sebabkan Nisa tak boleh penat Dan letih. Sekarang Nisa amalkan spirulina, chia seed & cellmaxx. Lebih-lebih lagi Nisa ni breastfeeding mom, working mom & entrepreneur.. Lagi amat perlukan semua tu.

Nisa nak get fit..…

Cara Mudah untuk sedekah di laman sosial

Assalamualaikum semua. Kali ni sesi sharing nak bagi Cara mudah untuk bersedekah di laman sosial - tanpa mengeluarkan duit.

1. Tulis post di pagi hari dengan kata-kata positif & peringatan ke arah kebaikan. Contohnya :

Assalamualaikum Dan Selamat pagi semua. Jom bersama-sama menjemput rezeki dan jangan lupa breakfast dlu ea.

Untuk apa? Sosial media ni perkara yang wajib kita akan buka - sambil tunggu bas, mahupun nak breakfast. Disitu kita menarik aura. Apa yang kita baca jugak sebenarnya boleh effect hari anda. Sebagai Contohnya, pagi lagi kita dah baca bab negative, bad news... Ada Semangat ke nak buat apa lepas tu? Bergantung jugak kan.. Kalau takde kaitan, mungkin boleh pandang sebelah mata.. Kalau berkaitan silap haribulan takde mood sampai ke petang.

2.Share status post kawan. Post yang Macam mana?
Contohnya kawan kita Ada buat iklan tempat kerja Dia dan dengan kita share mana tahu kawan kita yang tengah Cari kerja then baca post kita... Kan kita dah panjangkan berita baik. Da…