Posts

Showing posts from October 23, 2016

Maira adventure #1

Image
Assalamualaikum semua.. Kali ni nak buat entry untuk Anak tercinta. Apa yang adventure... Boleh katakan apa yang boleh nak bagi Maira explore surrounding.

Ada yang cakap, Anak diaorang geli dengan pasir Pantai & takut nak Mandi kolam ataupun Pantai. Jadi bercuti Kali ni buat semuanya. Ternyata bab pasir Pantai, she's love it.. Tak sangka. At first Maira a bit hesitate.. Of course ibu dia kena buat dulu.. Then yes she did what ever I did. Guna kaedah repeating. Mula-mula letak pasir atas tangan Nisa then slowly letak tangan dia. Show her that it is safe to play. Semestinya kena aware takut masuk mulut ataupun mata.

Yang bab Mandi dalam kolam Dan Pantai, just let her in dalam 15 minutes. Kena buat repeating, untuk bagi dia get use to it. Mula-mula memang kita rasa dia tak Suka,  iyelah first time takut tu Ada. Kena cakap "ibu Ada ni... Don't worry... " and yes, baby kita akan faham.

It is good to make her explore things. Just don't rushing.. Tak ada apa nak di…

Bukan mudah nak Terima pendapat yang berlawanan

Salam semua reader. Terpanggil nak menulis kat blog pasal ni. Dapat message dari kawan yang dia tak agree dengan perkataan yang Nisa gunakan Kat media sosial. To be honest, memang nak argue.. Tapi entah dah makin tua ni dengar saje lah.. Tak ada tenaga nak argue. The thing is nak Terima pendapat yang tak sama ni... Bukan mudah like seriously. Tak apa yang penting kawan Nisa tu at the end conversation say sorry kalau buat Nisa tak Selesa.

Kalau korang at my place... Apa korang buat..

Cellmaxx Nature Most Unique Superfood

Image
Cellmaxx Nature Most Unique Superfood |  Salam semua reader. Kali ni nak buat simple review produk Cellmaxx. Iyelah kan sementara belum sibuk dengan kerja di office ni.

Okay Nisa nak ceritakan produk yang Nisa sendiri gunakan dan bermulanya sebab bapak Nisa yang perkenalkan. Jadinya, apa Cellmaxx ni?

Cellmaxx adalah makanan kesihatan yang berasaskan alga biru hijau atau nama saintifik Aphanizomenon Flos Aquae (AFA) yang berasal dari Tasik Klamath, Oregon, Amerika Syarikat.
Cellmaxx kaya dengan nutrisi lengkap seperti Polisakarida, Klorofil, L-Selectin Ligand, Vitamin, Mineral Beta Karotena, Asid Amino dan Phenylethylamine (PEA).
Berdasarkan kajian pengambilan AFA sebanyak 1 hingga 3 gram sehari mampu meransang pembebasan ibu sel atau stem sel dan sel-sel baru daripada tulang sum sum yang diperlukan oleh tubuh badan untuk merawat dan meningkatkan sistem imunisasi manusia secara semula jadi. 
Berapa harga sekotak Cellmaxx?

Ada perbezaan harga untuk ahli dan bukan ahli.

Untuk ahli : Semen…

Orientation Day @ New place

Image
Assalamualaikum Dan Hai semua. Nisa nak citer hari orientation tempat kerja baru. Alhamdulillah dapat kerja ni. Memang rasa bersyukur tu boleh je simpan sorang-sorang tapi Nisa nak jadi Satu peringatan untuk diri sendiri bila baca balik pasal ni. Ini cara Nisa untuk Hargai journey hidup Nisa.

Orang kata tempat kerja baru ni rezeki Anak. Ini jugak salah satu doa termakbul Nisa sebab this is my dream company Sejak Zaman belajar lagi. Ada niat nak buat company research sendiri untuk bumiputera kalau ini laluan untuk Nisa, mohon dipermudahkan urusan.

Ini Cerita Nisa. Apa yang anda rasa syukur kan dalam hari anda... Setiap Apa yang berlaku, enjoy the journey... Soon you will be thankful for it. Trust me..