Posts

Showing posts from September 25, 2016

Yeayyy bawal scallop dah ada yang beli

Image
Alhamdulillah stok bawal scallop dah makin berkurang, tandanya dah ada owner masing-masing.
Kawan masa UiTM beli 2 warna bawal scallop. Warna kelabu dan pink. Sebabkan rumah Nisa dan tempat kerja dia pun dah dekat, kami decide nak jumpa di IOI City Mall. Alang-alang boleh lunch. Walaupun bawak Maira, dia selesa ada disitu.

A few days later nampak kawan Nisa ni post kat IG dia. Terus boleh spot tu bawal scallop yang dia beli haritu. Okaylah kalau ada yang nak beli, boleh je beli dari Nisa.
Yessss semestinya bawal scallop ni selesa untuk dipakai dan senang untuk dibentuk.


Ada Apa Dengan Degree Housewife? | my point of view

Image
Siapa yang selalu follow IIUM Confession ni ada saje yang nak dikupas. Alhamdulillah keluar topik ini dan kali ni Nisa tergerak hati nak cerita dari sudut pandangan sendiri memandangkan sekarang housewife. Disebabkan masa kerja hati kuat sangat nak jadi housewife dan boleh katakan tiap hari la cakap "nak jadi housewife, nak jadi housewife..." dah macam zikir pulak. Akhirnya Alhamdulillah Allah perkenankan doaku. Kenapa tiba-tiba jadi housewife, sampai bila dan apa reaksi orang bila jadi housewife semua dah lalui.

Dulu..dulu la kan...pernah Nisa rasa "housewife ni...macam mana diaorang survive eh...?"
Semua setakat ni baik-baik aje. Takde la teruk seperti yang Nisa bayangkan.
Nisa start jadi housewife minggu kedua bulan Ogos baru-baru ni. Atas dasar berhenti kerja dan tak dapat lagi mana-mana offer yang lain. Tak apa hanya percaya rezeki ada dimana-mana. Alhamdulillah Nisa dah dapat pun tempat kerja baru. Dah sign offer letter dah pun. Kiranya kerja housewife pun s…